Două clase de copii s-au împărtășit cu Sfintele Taine la catedrala episcopală

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni și cu buna organizare a dnelor profesoare Victoria PANCO, și Aurelia BABENCO, în data de 17 martie 2023, două clase primare, din liceul municipal ,,M. Eminescu”, din mun. Ungheni, deja al doliea an consecutiv, în mod organizat și împreună s-au împărtășit cu Sfintele Taine de Viață Dătătoare ale Domnului nostru Iisus Hristos, în catedrala episcopală ,,Sf. Bin. Cnz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

60 de elevii au fost spovediți de preotul Ștefan Râmbu și preotul Nicolai BOIAN, clerici ai catedralei episcopale. Copiii au primit sfaturi și îndrumări folositoare conform vârstei lor. Participarea la Sfânta Liturghie s-a făcut cu acordul părinților, a instituției și cu însoțitori.

„Tot tineretul ar trebui educat ortodox, punându-se mare accent pe schimbările ce apar în firea omenească începând cu vîrsta de 12 ani. Aceasta este vârsta la care se dezvoltă în mod special instinctele. Însuşi organismul omului începe să dezvolte aceste instincte. Pentru aceea trebuie pregătiţi copiii pentru această vârstă, pentru a nu mai cădea. Iar dacă nu vor mai cădea şi vor duce o viaţă curată şi neântinată, vor putea primi pe Duhul Sfânt, Care se sălăşluieşte în om şi care mai departe va conduce în chip conştient pe om, pe acel copil.” (Părintele Marcu Dumitru)

Biserica oferă putere sufletească, înțelepciune, bucurii sfinte și adevărata educație. „Liturghia este educatorul cel mai delicat al minții, al inimii, și al întregii personalități.”(Sf. Iustin Popovici)

Cu gânduri de recunoștință față de administrația liceului și organizatori, ne exprimăm bucuria duhovnicească pentru astfel de evenimente și vă încredințăm că un copil care știe a-L iubi cu adevărat pe Dumnezeu, aduce bucurie părinților săi și întregii societăți.

articol semnat de preot Nicolai BOIAN

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.