Cântecul de leagăn al Maicii Domnului

,,Cântecul de leagăn al Maicii Domnului” este o icoană foarte rară și minunată a Maicii Domnului. Această icoană ajută la somnul binecuvântat al bebelușilor și mamelor, calmează și aduce pace în suflete, ocrotește de boli și ajută în bolile existente.
Această icoană o înfățișează pe Maica Domnului purtându-l pe Iisus într-un șal mare în spate, formând parcă un întreg. Apropierea lui Dumnezeu o umple de lumină, libertate și bucurie. Merge acolo unde o duce dragostea. Fiul ei se odihnește lângă ea, îi ascultă bătăile inimii și îi simte căldura dormind și, judecând după zâmbetul său, este fericit.

Hainele Maicii Domnului arată modestia, dar sunt umplute cu lumina stelelor, de parcă Creatorul însuși ar vrea să o împodobească.
Nu în zadar icoana se numește ”Cântecul de leagăn al Maicii Domnului”, pentru că atunci când o mamă se roagă în fața acestei imagini, somnul ei și al bebelușului ei se îmbunătățește imediat.

Icoana originală se află acum pe Sfântul Munte Athos, în Mănăstirea Xenofont. A fost creată de pictorul sârb de icoane Marija Cumic. Cu toate acestea, imaginea este considerată rară și este canonică în ortodoxie.

Credit text: Nicoleta Stancu

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.