Tinerii voluntari braviceni ortodocși în activitate

Parohul Bisericii ”Sf. M. Mc. Gheorghe”, protoiereul Rostislav a fost oaspetele dorit la conferința organizată de voluntarii din Gimnaziul „Ștefan cel Mare” din s. Bravicea. Ei s-au întrunit cu ocazia Zilei mondiale pentru prevenirea suicidului, care este marcată, an de an, la data de 10 septembrie, instituită de Asociaţia Internaţională pentru Prevenirea Suicidului, cu susţinerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cu scopul de a aduce în atenţia publică importanţa prevenirii suicidului.
Tinerii au dezbătut tema, conștientizând că comportamentul suicidar include nu doar actul de suicid în sine, ci şi ideile suicidare sau tentativele, care pot fi prevenite. Suicidul reprezintă rezultatul unei convergenţe de factori: genetic, psihologic, social şi cultural, la care se adaugă alţi factori de risc, uneori asociaţi cu experienţe traumatizante. Prevenirea suicidului necesită astfel, o abordare integrată, prin implicarea atât a specialiştilor, cât şi a fiecărui individ în parte, fie el membru al familiei, rudă, prieten, coleg sau vecin al unei persoane ce prezintă un astfel de risc. Ei au ieșit cu chemarea: „Să ne unim eforturile de prevenire a suicidului”.
La sfârșitul conferinței, Părintele Rostislav a încurajat și îndemnat tinerii să fie cu gândul la Domnul în momente de răscruce, să-i ajute pe cei în depresie, că viața e frumoasă și merită a fi trăită pe deplin.
Ed. Gh. Pruteanu

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.