Arhiepiscop PETRU: Toată lumea să alerge la Maica Domnului. Ea ne dăruiește bucurie prin împlinirea cererilor noastre. Cuvânt la Buna Vestire

Dragi creștini, astăzi, în ziua slăvitei sărbători a Bunei Vestiri, doresc să vă aduc cuvinte de învățătură și felicitare.
Oare cine s-a rugat cu credință Preacuratei Născătoare de Dumnezeu și nu a primit ajutorul?! Inimi întristate, suflete bolnave, minți nebune, oameni împătimiți: toți au fost vindecați de Iubirea Maicii lui Dumnezeu și Maicii noastre.


Oare cine s-a rugat cu credință Preacuratei Născătoare de Dumnezeu și nu a primit ajutorul?! Inimi întristate, suflete bolnave, minți nebune, oameni împătimiți: toți au fost vindecați de Iubirea Maicii lui Dumnezeu și Maicii noastre.

Astăzi, dealtfel ca și mereu, avem ispite, necazuri, dorințe pentru care ne rugăm, boli pe care le purtăm, primejdii. Vindecarea este un dar de Sus. Doar de Sus. Din totdeauna fiii Bisericii s-au bucurat de Mila Domnului. Rugăciunile lor sunt ca florile de primăvară care bucură oamenii după gerul și viscolurile iernii. Omul cu rugăciune e un om puternic. El are liniște; nu are frică. El nu cade în deznădejde.

Avem tineri cu viitorul în față. Bombardați de informațiile mass-media, lipsiți de credință, mulți trec prin stări de incertitudine și tulburare. Toți tinerii să cunoască că Maica Domnului este Dăruitoare de înțelepciune, familie fericită, și împlinirea cererilor. De la voi, dragi tineri, se cere a fi curați cu trupul până la Taina Cununiei. Nu este greu. Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria. Este necesar. Fecioria creștină este tabloul unui suflet curat, garant pentru a primi bucurie. Maica Domnului ajută! ,,Fecioria ne propune ca model al ei, viaţa Mariei, în care ca într-o oglindă fecioria îşi priveşte frumuseţea ei şi virtuţile exemplare. Maria a fost fecioară nu doar cu trupul ci şi cu mintea, printr-o dragoste sinceră unde nu este loc nici pentru făţărnicie nici pentru falsitate… Smerită la inimă, atentă, tăcută, iubitoare de citire a Sfintelor Scripturi nu îşi punea nădejdea în bogăţiile trecătoare ci în rugăciunile săracilor. Nu ieşea afară decât pentru a merge la templu şi atunci însoţită de părinţi sau cunoscuţi.” Sf. Ioan Gură de Aur

Avem mame care nu au copii. Astăzi, Maica Domnului primește bucuria cerească de a-L naște pe Iisus Hristos. Devine Mamă. Toate mamele să se roage Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu pentru a avea copii. Să se roage pentru copiii lor, pentru familia lor. Rugăciunea mamei e binecuvântare și liniștea casei. ,,Dacă o mamă pămîntească așa de mult își iubește copiii, cu atît mai mult, ne spune Sfîntul Teofan al Niceii, ne iubește pe noi, păcătoșii, Mama cea Cerească-Maica Domnului!”

Avem mii de divorțuri. Goana după bani, distanța fizică între soți, distanța sufletească între soți, lipsa virtuților: a răbdării, a rugăciunii, a credinței: destramă familii, separă copiii, văduvește, seacă sufletul. Un suflet gol de virtuți nu poate iubi. Lipsa iubirii e cauza divorțului. Alergați soți și copii la Maica Domnului, să înmulțească dragostea, să ne dăruiască putere de a depăși ispitele, să avem bunăstare și dor de rugăciune.

Avem oameni cu suferințe. Suferința dragilor, e lipsa dragostei creștine. Suferința este depărtarea omului de Dumnezeu. Dar ,,În Maica Domnului avem în cer o inima de mamă, inimă care s-a topit cel mai mult pentru Fiul ei și a bătut și bate ea însăși la inima Lui pentru cauza Lui, care e mântuirea noastra, căci mantuirea nu e o chestiune de justiție, ci de iubire între Dumnezeu și oameni.” Pr. Dumitru Stăniloae.

Avem război. ,,De unde vin războaiele şi de unde certurile dintre voi? Oare, nu de aici: din poftele voastre care se luptă în mădularele voastre?” (Iacov 4, 1) Mândria, orgoliul, desfrânarea, dezmățul, milioane de avorturi, milioane de divorțuri, crime, răzbunare, îmbuibare, beții, păcate împotriva firii, nepocăința, toate acestea și multe altele aduc tot răul lumii.

Astăzi, dragii mei, toată lumea să alerge la Maica Domnului. Să cerem să ne izbăvească de frică, de boală; de primejdii și necazuri; de gânduri rele și de neînțelepciune; de păcate și de ură; să ne dăruiască duh de pocăință pentru păcate, pentru a putea pune un nou început lumii de astăzi cufundată în durere. ,,Cât poate Dumnezeu cu puterea, poate Maica Domnului cu rugăciunea!” Iar noi să ne rugăm Ei cu toată ființa noastră!

Să citească fiecare Paraclisul Maicii Domnului cât mai des. Să citiți Acatistul ,,Maica Domnului potolește întristarea mea”. Să vă rugați Maicii Domnului!

Vă doresc în ziua frumoasei sărbătoare a Veștii cele Bune, ca Maica Domnului să vă dăruiască bucurii, sănătate, pace sufletească și tot ajutorul!

Cu dragoste în Hristos-Domnul,

+ PETRU,

Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.