Logo

Cu binecuvîntarea Preasfințitului Petru, (Musteața), Episcop de Ungheni și Nisporeni, am elaborat Logo-ul pentru a reprezenta Mișcarea eparhială ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”, din cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Descriere

Logo-ul conține două texte: denumirea mișcării și Episcopia din care face parte: Mișcarea Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei tradiționale și Episcopia de Ungheni și Nisporeni. Aceste texte formează un cerc, fiind separate de două cruci în stil ierusalimitean.

În centrul imaginii, este reprezentată o familie: compusă din bărbat, femeie și doi copii. Mama este însărcinată și în burta ei se observă un bebe mic, dornic de a se naște și de a fi viu. Toate aceste reprezentări sunt simbolice și sugestive. Familia nu trebuie să aibă sau să se oprească, de a avea doar un copil sau doi, dar cîți ne dăruiește Dumnezeu! Viața trebuie prețuită ca darul lui Dumnezeu. Avortul este o crimă și aduce nenorociri mamei și familiei. Copiii sunt darul și binecuvîntarea lui Dumnezeu!

În centru, pe fonul Logo-ului, sunt trei cupole bisericești cu trei Cruci în stil ortodox-slav, care ne duc cu gîndul la Sfînta Biserică. Astfel, am dorit să arătăm că familia în primul rînd este creștină, este întemeiată de Dumnezeu. Sub cîrma Bisericii lui Hristos, familia va crește în mod binecuvîntat și doar fideli credinței creștin-ortodoxe, familia se educă cel mai bine, corect și complet.

Între familie și Biserică, sunt prezente inimoare care sunt un simbol internațional al dragostei. Inimoarele sunt prezente atît între membrii familiei, dar și între familie și Biserică. Aceasta ar defini că, dragostea este prezentă atît în familie, între membrii ei, dar ne arată și dragostea familiei față de Sfînta Biserică.

Toate acestea sunt înconjurate de două ramuri, verzi. Ele sunt în plan internațional un simbol al păcii, al protecției și al siguranței. În cazul nostru, ramurile simbolizează pace, siguranță, biruință și curățenie trupească și sufletească.

Tinerii, fiind cu înfrînare, înțelepciune și cumpătare, își înving patimile și pornirile păcătoase ale tinereții, păstrînduși astfel virtutea împărătească – Fecioria. Tinerii feciorelnici sunt încununați cu lauri, ca simbol al bunei biruințe. Fidelitatea, dar deasemenea și curățenia trupească, are importanță majoră și în familie.

În toată imaginea predomină culorile verde și alb, simboluri ale purității, a fecioriei, a vieții, a Harului și a binecuvîntării.