60 de copii din clasa I s-au împărtășit cu Sfintele Taine în catedrala episcopală

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni și cu buna organizare a dnelor profesoare Victoria PANCO și Aurelia BABENCO, în data de 15 decembrie 2023, două clase primare, din liceul municipal ,,M. Eminescu”, din mun. Ungheni, în mod organizat și împreună s-au împărtășit cu Sfintele Taine de Viață Dătătoare ale Domnului nostru Iisus Hristos, în catedrala episcopală ,,Sf. Bin. M. Cnz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Peste 60 de elevi de clasa I, au fost spovediți de preotul Nicolai BOIAN și preotul Silvestru DARII, clerici ai catedralei episcopale. Copiii au primit sfaturi și îndrumări folositoare conform vârstei lor. Participarea la Sfânta Liturghie s-a făcut cu acordul părinților, a instituției și cu însoțitori.

„Liturghia este educatorul cel mai delicat al minții, al inimii, și al întregii personalități.”(Sf. Iustin Popovici) Biserica oferă putere sufletească, înțelepciune, bucurii sfinte și educație completă, adevărată.

La sfârșit preoții au primit îmbrățișări, iar copii au primit iconițe cu ,,Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos”.

Cu gânduri de recunoștință față de administrația liceului și organizatori, față de dl Director, Dl Petru LANGA, față de doamnele profesoare care manifestă mereu inițiativă ziditoare de suflet, ne exprimăm bucuria duhovnicească pentru astfel de evenimente și vă încredințăm că un copil care știe a-L iubi cu adevărat pe Dumnezeu, aduce bucurie părinților săi și întregii societăți.

 

articol semnat de preot Nicolai BOIAN

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.