Episcop Petru: ,,Dragi tineri, iubitori de virtute, Dumnezeu este cu voi!”

Cuvînt de felicitare a Preasfințitului PETRU,

Episcop de Ungheni și Nisporeni,

la data de 30 septembrie, 2019,

în ,, Ziua Fecioriei. Ziua Familiei Fericite. Ziua curățeniei trupești și sufletești”.

Dragi tineri, curăția tinereții Dvs, este un dar preafrumos, ce poate fi oferit în viitoarea familie; este un respect față de propria persoană, față de părinți și față de Dumnezeu!

Fecioara este un crin binemirositor care împrăștie parfum plăcut în jurul ei, iar feciorul este un bujor, demn și sfios, care îmbogățește orice tablou cotidian, cu cumpătarea cu care este înzestrat. Fecioria este un pețitor preales, care merge înaintea Domnului, cerînd binecuvintare asupra tînărului și asupra viitoarei lui familii!

Avînd fecioria curată și neprihănită, sufletul tînărului ,,întreg în înțelepciune”, este un pămînt bun și fertil, potrivit și pregătit pentru a aduce roade sfinte!

Bun lucru este fecioria, dar mai este necesar, iubiți întru Hristos tineri, ca fecioria Dvs, să fie împletită cu rugăciune și dragoste față de Dumnezeu! ,,O feciorie fără Hristos este un chin” ne spune Sf. Ioan Gură de Aur, iar Sf. Vasile al Ancirei ne îndeamnă ca ,,jertfa trupului curat, să fie pusă împreună cu rugăciunea către Hristos, astfel ca omul, curățit de patimi, să fie un vas al Duhului Sfânt”!

A iubi fecioria înseamnă a-L iubi pe Hristos și a dori să te asemeni Lui! Or, Harul lui Dumnezeu, se coboară doar într-o inimă sfințită prin osteneli duhovnicești și peste omul neîntinat de desfrînare și răutate!

În această zi de 30 septembrie, cînd pomenim pe Sfintele Mucenițe Fecioare, Bună biruitoare, Vera, Nadejda, Liubovi și Mama lor, Sofia, cu îndemnul părintesc de a trăi viața întru Hristos, aduc felicitări tuturor tinerilor, care luptă pentru a-și păstra fecioria curată și inima neîntinată!

Dragi tineri, iubitori de virtute, Dumnezeu este cu voi! El vă veghează ca pe niște fii aleși și vă socoate toată lupta Dvs, toată înfrînarea și cumpătarea! Voi dragii mei, nu uitați să încununați efortul Vostru de a fi curați, cu rugăciune și dragostea de Hristos, ,,de la Care este toată darea cea bună și tot darul desăvârșit”!

În Episcopia de Ungheni și Nisporeni, ziua de 30 septembrie, mai poartă numele și de ,, Ziua Fecioriei. Ziua Familiei Fericite. Ziua curățeniei trupești și sufletești”. În această zi, în cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, deja al patru-lea an consecutiv, se fac activități tematice și programe culturale!

Fie ca Bunul Dumnezeu, să vă dăruiască cu multă înțelepciune, pentru a putea distinge ispita și gîndul cel rău, alegînd totdeauna cu fermitate, de a îndeplini cu drag, Legea dumnezeiască! Pentru voi, cei care trăiți în curăție, feriți de orice desfrînare, în familie sau în afara ei, se roagă în fiecare zi la Liturghie, întreaga Biserică Ortodoxă Universală!

Pacea lui Dumnezeu, peste voi toți!

Cu arhierești binecuvântări,

PETRU,

Episcop de Ungheni și Nisporeni.

30 septembrie, 2019

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.