Conferinţa pe tema: „O viaţă fericita – izvorâtă din ascultarea faţă de Dumnezeu”

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, în data de 27 martie 2019, în localitatea Căţeleni, r-nul Hânceşti, în incinta Gimnaziului, a avut loc Conferinţa pe tema: „O viaţă fericita – izvorâtă din ascultarea faţă de Dumnezeu”. La această Conferinţă au participat: Protodiaconul Ioan Pîrău –Vicepreşedintele Sectorului Eparhial Activitate Pastorală pentru Tineret din cadrul protopiatului Hânceşti,Protoiereul Gheorghe Rotaru din localitate, Protoiereul Vadim Pînzari – Vicepreşedintele Mişcării „Pentru apărarea şi promovarea Fecioriei, a Vieţii şi Familiei”  în protopopiatul Hânceşti. Au mai fost prezenţi Doamna Director a Gimnaziului, Maria Sîrbu, şi elevi din clasele a VII-a, a VIII-a şi  IX-a.

     Această conferinţă a început cu rostirea rugăciunii: „Împărate Ceresc, Mângâietorule”, apoi am ținut să mulţumim gazdei pentru că au acceptat rugămintea noastră de-a veni la ei în gimnaziu şi nu în ultimul rând am explicat motivul acestei conferinţe anume în această lună de martie, menţionând faptul că a fost iniţiativa Preasfinţitului Petru de-a face în această lună de martie şi acest titlu. Protoiereul Gheorghe Rotaru ne-a prezentat celor de faţă şi astfel am inceput această conferinţă. În cadrul conferinţei au ținut câte un discurs fiecare preot având o anume temă şi fiind toată conferinţa în PowerPoint şi li s-a prezentat elevilor şi un filmuleţ despre viaţă.

Temele au fost următoarele:

      1.Viaţa – dar al lui Dumnezeu; (protodiaconul Ioan Pîrău)

      2.Fericirea adevărată cuprinsă în Legile lui Dumnezeu; (Protoiereul Gheorghe Rotaru)

      3.Legea Dumnezească – bogăţie Cerescă; (Protoiereul Gheorghe Rotaru)

      4.Castitatea – comoara familiei fericite în societatea creştină; (Protoiereul Vadim Pînzari) 

Cei prezenţi au primit informaţii, sfaturi, îndrumări care le vor fi folositoare în această viaţă. Elevii au înţeles că viaţa trebuie trăită după regulile lui Dumnezeu, ca să poate avea o tinereţe fericită şi plină de lucruri frumoase. Cu adevărat, viaţa este fericită doar atunci când îţi iubeşti părinţii, asculţi profesorii, îţi iubeşti aproapele şi nu mai puţin important îl faci fericiti pe cei de lângă tine. Prin faptul că dacă ducem o viaţă curată în tinereţe petrecută în castitate, ascultare de duhovnic şi plăcută lui Dumnezeu, putem întemeia o familie creştină, sănătoasă, model şi de mare folos întregii societăţi.

     Scopul acestei conferinţe a fost de a-i informa pe tineri despre unele lucruri cu care se confruntă, şi de a-i sfătui să fie cât mai atenţi la provocările societăţii, să nu uite că Dumnezeu este Îndrumătorul vieţii noastre şi că mergând regulat la Sfânta Biserică vor fi mereu în siguranţa zilei de mîine.

     Această conferinţă s-a încheiat cu un cuvânt de mulţumire al Doamnei Director, Maria Sîrbu, adresat din partea profesorilor şi elevilor, care a menţionat că a fost binevenită această conferinţă cu aşa titlu şi că tinerii au reţinut multe sfaturi care le vor folosi pe parcursul vieţii. Doamna Maria a mai menţionat că ne aşteaptă cu mare drag şi în alte dăţi şi a mulţumit şi părintelui Gheorghe şi Doamnei preotese pentru sprijinul oferit de ei gimnaziului. Astfel noi am rămas profund mulţumiţi şi motivaţi de-a mai reveni cu alte teme şi am încheiat cu rostirea rugăciunii: „Cuvine-se cu adevărat”.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.