Activitate în Ziua Tineretului Ortodox la L.T. ,,V. Alecsandri” din mun. Ungheni

În data de 15 februarie 2023, în contextul tematic ,,Săptămîna Tineretului Ortodox”, cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni și cu bunăvoința Dnei Ana Nuca, Directorul liceului teoretic ,,V. Alecsandri” din mun. Ungheni, protoiereul Nicolai Boian, clericul catedralei episcopale, a avut o întâlnire de suflet cu peste 120 de tineri, elevi ai claselor mari.

Tinerii au primit sfaturi ziditoare de suflet, actuale și corespunzătoare pentru vârsta lor, dar la fel de importante pentru viitor. Elevii au fost îndemnați ca în toate să păstreze nădejdea cea bună, credința în Dumnezeu, echilibrul sufletesc și dreapta socoteală. ,,Cel ce deosebeşte cele bune de cele rele, și le alege pe cele bune: află sănătatea, înțelepciunea, fericirea, liniștea şi îndepărtează boala, primejdia și suferința.” (Sfântul Ioan Scărarul)

Tinerilor li s-a transmis Cuvântul de felicitare al Înaltpreasfințitului PETRU adresat cu acest prilej, în care se menționează: ,,Viața noastră este asemenea unui tunel cu griji și greutăți, dar este important de a căuta Lumina din capătul tunelului și această lumină este Hristos.”

Aducem mulțumiri dnei Director al liceului, Dna Ana Nuca, pentru pentru buna organizare a acestei activități constructive.

La mulți ani binecuvântați de ,,Ziua Tineretului Ortodox”!

Articol semnat de preot Nicolai Boian

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.