Întâlnire de suflet cu elevi ai liceului ,,M. Eminescu”, din mun. Ungheni

În data de 15  aprilie 2022, în contextul tematic ,,Săptămîna Tineretului Ortodox”, cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni și cu bunăvoința Direcției Educație Ungheni, Preotul Nicolai Boian, Președintele Mișcării eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”, a avut o întâlnire de suflet cu aproximativ 60 de tineri, elevi ai claselor mari, din Liceul Teoretic ,,M. Eminescu”, din mun. Ungheni.

Tema de seminar a fost ,,Perfecțiune vs Depresie”. S-a vorbit despre nădejde și deznădejde; despre nepăsare și exagerare; limita între mândrie și succes; despre dezvoltarea personală și autosuficiență.

Tinerii au primit sfaturi ziditoare de suflet, actuale și corespunzătoare pentru vârsta lor, dar la fel de importante pentru viitor. Elevii au fost îndemnați ca în toate să păstreze nădejdea cea bună, credința în Dumnezeu, echilibrul sufletesc și dreapta socoteală. ,,Cel ce deosebeşte cele bune de cele rele, și le alege pe cele bune: află sănătatea, înțelepciunea, fericirea, liniștea şi îndepărtează boala, primejdia și suferința.” (Sfântul Ioan Scărarul)

A fost o mare bucurie sufletească din ambele părți, să reluăm actvitățile ce includ întâlnirile de suflet a preotului cu tinerii, după o perioadă de doi ani de zile, timp în care am avut restricții din cauza pandemiei.

Aducem mulțumiri dn-lui Director al liceului, Petru Langa, pentru pentru buna organizare a acestei activități. Chiar dacă clădirea masivă a  liceului este în reparație și reconstrucție capitală, am găsit posibilitatea de a ne întâlni.

Menționăm că în anul 2015, între Episcopia de Ungheni și Nisporeni, în persoana Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni și Direcția Educație Ungheni, în persoana Dnei Iulia PANCU, s-a făcut un Acord de colaborare, în temeiul prevederilor Legii învățămîntului nr.547 din 21.07.1995 precum și Codului Educației al Republicii Moldova din 17.07.2014; în baza căruia s-a stabilit ca preoții să meargă organizat spre bunul folos al tinerilor, cu seminare și conferințe tematice în instituțiile de învățământ, în special în cele orășenești.

Articol semnat de preot Nicolai Boian

 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.