Cuvântul Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, în Ziua Tineretului Ortodox

Iubiți întru Hristos, frați și surori, dragi tineri Vă felicit cordial pe toți cu Măreața Sărbătoare a Întâmpinării Domnului, în care conform tradiției stabilite în Biserica Ortodoxă sărbătorim și Ziua Tineretului Ortodox.

Evenimentul semnificativ scripturistic de astăzi ne amintește nu doar o semnificație istorică, ci și o mare semnificație spirituală. Pe de o parte, are loc întâlnirea simbolică a Vechiului și Noului Testament în persoana bătrânului Simeon și a Pruncului Iisus Hristos adus la templu de Fecioara Maria. Pe de altă parte, aceasta este o întâlnire a unei anumite persoane cu Dumnezeu.

Scopul primordial al vieții noastre este întâlnirea cu Dumnezeu și primirea moștenirii în viața cea veșnică. Bunătatea împletită cu credința dă adevăratul sens al vieții și o temelie morală puternică, iar atunci când ne străduim să trăim în mod activ cuvintele Evangheliei zilnic în viața noastră, Dumnezeu ne adumbrește cu vederea spirituală și capacitatea de a privi multe lucruri cu înțelepciune.

Dragi tineri, astăzi, aceste calități valoroase sunt la mare căutare, deoarece e dificil de a alege bunul din avalanșa de informație care ne este expusă, nu este cenzurată, iar părinții nu au timp de a Vă ghida.

Cât de dificil este de a rezista ispitelor rău intenționate de a ne trage în aventuri nesăbuite, dubioase și chiar periculoase. Viața noastră este asemenea unui tunel cu griji și greutăți, dar este important de a căuta Lumina din capătul tunelului și această lumină este Hristos. El este Cel ce ne va călăuzi viața și ne va lumina calea, noi trebuie doar să ne dedăm voinței Lui ca să ne întărească voința noastră și astfel având un sprijin ne va fi mai ușor.

În această zi Vă doresc multă sănătate, putere, liniște sufletească și prin mila lui Dumnezeu să primiți înțelepciune ca să puteți trăi o viață creștinească, fără primejdii.

 

Cu arhierești binecuvântări,

 

PETRU,

ARHIEPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.