Ce poate oferi o fată cel mai de preț, ca viitoare soție, viitorului soț?

Ce poate oferi o fată cel mai de preț, ca viitoare soție, viitorului soț? Familia ei devine împărăția cea mai frumoasă, unică. Povestea ei stă scrisă cu slove de aur, parfumată toată cu sclipiri de fericire. Dar oare ce va sta la fundamentul acestei familii? Pe ce vor clădi soții căminul bucuriei? Desigur pe dragoste, dar pe o dragoste curată.

Să știți că nu toate persoanele pot ofei dragoste curată, completă, nepătată. Aceasta este din mai multe motive: dezamăgire, suferință, defrânare, minciună, vicii. Tinerii consumă dragostea înainte de vreme. O irosesc; o pierd, o pătează.

Dragă domnișoară, încerc să presupun cu bunăvoință că, nu ai cont de milion în bancă și nici Mercedes AMG. Părinții tăi sunt oameni cinstiți, simpli, muncitori, funcționari, care te-au crescut cum au putut și nu aveți vilă la Spania și nici hotel la Chișinău. Aveți necesarul: casă, masă, pâine, chiar și unt, dar doresc să spun că sunteți la un nivel cu majoritatea familiilor din țară.

Va trebui să oferi un dar de preț soțului tău. Și el va trebui să-ți dovedească ca și tine, fidelitatea pe care ți-a păstrat-o că te-a așteptat. Iată anume această așteptare cu devotament, este o dovadă mare a dragostei.

Darul tău cel mare, va fi curățenia trupului; fecioria ta, această comoară mare a tinereții o vei dărui doar soțului tău! E un dar cu mult mai mare ca mașina, luxul, bogăția, case și promisiuni. Iar o curățenie a trupului încununată cu o inimă bună, nu are pereche de răscumpărare pe lume, decât cu ceva asemenea.

Nu te întrista; nu deznădăjdui, nu te subaprecia din cauza zestrei tale: oferă fecioria ta lui Dumnezeu: păstrându-o; și apoi cu binecuvântarea Domnului, o vei oferi soțului tău minunat, în cadrul familiei unită prin Taina Sfintei Cununiei și oficializată prin înregistrarea ei la Oficiul Stării Civile.

Fecioria cu evlavie este un fundament de diamant pentru viitoare familie fericită. Fiți curați! Alegeți cu înțelepciune! Fiți credincioși și Dumnezeu care a dat porunca va da și răsplata! Rezistați ispitelor, gândurilor necurate, gândurilor triste și fiți plini de înțelepciune, credință, tandrețe, rugăciune, cunoștințe și bucurie!

Domnul să aibă în pază toții tinerii și să le dăruiască familii fericite!

preot Nicolai Boian

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.