,,Este o adevărată „nebunie” să mai vorbești despre feciorie”!

Alexandra: Care dintre noi nu își aduce aminte de momentele copilăriei? De inocența și naivitatea de atunci…

O parte dintre noi facem parte din generația care încă mai credea în Moș Crăciun și îl așteptam cu atâta nerăbdare, deoarece nu îl vedeam prin supermarketuri și la TV în fiecare zi. Și credeam că trebuie să fim cuminți pentru a primi cadourile mult dorite… nu neapărat pentru conținutul lor, ci pentru faptul că veneau de la Moș Crăciun.

Facem parte din generația care punea zahar pe pervazul ferestrei pentru ca barza să aducă mai repede frățiorul sau surioara mult dorit(ă). Noi nu ne întrebam de unde vin copiii, căci e era de ajuns această poveste.

Facem parte din generația în care ne petreceam timpul liber afara cu prietenii și erau atâtea jocuri… Prinselea; Un, doi, trei, la perete stai; Omul negru; Împărate, împărate, câți pași îmi dai?; Flori, fete și băieți; Țară, țară vrem ostaș; Baba oarba; De-a v-ați ascunselea… Noi nu aveam calculatoarele performante de acum. Nu știam de Counter Strike sau de Facebook. Noi foloseam o rețea de socializare mai directă, fiind împreună.

Nu spun că noi am fost niște sfinți… nicidecum… am fost doar mai protejați. Nu spun nici că toți ne-am păstrat fecioria. Dar am avut poate mai multe șanse…

Fecioria… un dar atât de minunat pe care ni-l oferă Dumnezeu fiecăruia dintre noi și care în societatea actuală nu mai are nici o valoare. Acum când anormalitatea este văzută ca normalitate, când virtutea a devenit ceva învechit, pierdem tot mai mult frumusețea cu care am fost înzestrați. Este o adevărată „nebunie” să mai vorbești despre feciorie.

Acum suntem bombardați cu informații și cu „dragoste” peste tot. La televizor, pe internet, pe stradă… aproape oriunde. Acum a-ți pierde fecioria înseamnă a face „dragoste”. Am redus dragostea la un simplu contact fizic și spunem… „Te iubesc din tot sufletul!” Dar ce are sufletul aici?

Dragostea adevărată, din tot sufletul, este doar aceea trăită cu și în Hristos. El nu a spus să nu avem prieteni, iubiți /iubite, logodnici/logodnice, soți/soții… Nu a spus să nu avem relații intime… Dar a pus niște limite, care depășite… costă! Dacă iubim din tot sufletul atunci respectăm limitele.

Dragostea adevărată înseamnă renunțare și împlinire, jertfă și libertate. Dragostea adevărată așteaptă, renunță la egoism pentru binele celui iubit. Deci, cum putem spune… „Te iubesc din tot sufletul” !?

Apelăm mereu la cuvintele acestea… iubire și dragoste. Însă nu le mai înțelegem.

Acum se spune… Stii, te iubesc, dar dacă nu te culci cu mine, atunci… înseamnă că tu nu mă iubești. Nu-ți pasă de mine și de nevoile mele. Ești o egoistă. Toată lumea o face, de ce să fim noi altfel?

Tu, viitorule soț, gândește-te. Până nu te căsătorești, nu ai siguranța că relația în care ești implicat va avea un happy end. Poate tu sau ea ați mai avut relații înainte, fie și intime sau nu. Cum te-ai simți ca soția ta să fi trecut prin brațele lui A, B, C…? O să zici… eu nu o să iau în căsătorie o astfel de fată. De ce? Toți cei dinainte au spus ca și tine… Stii, te iubesc, dar dacă nu te culci cu mine, atunci… înseamnă că tu nu mă iubești. Nu-ți pasă de mine și de nevoile mele. Ești o egoistă. Toată lumea o face, de ce să fim noi altfel? De ce atunci să mai ai pretenții. Da, are o fire slabă, dar tu ai făcut ceva pentru ea?

Iar tu, viitoare soție, gândește-te. Ți-a promis iubire. Dar oare te va mai iubi apoi? Ce garanție aveți că veți avea un happy end? Și atunci… De ce să nu îi dau celui într-adevăr iubit, soțului tău, acele momente unice? Vrei să vezi dacă într-adevăr te iubește? Spune-i că nu vei (mai) avea relații intime cu el până la căsătorie și vei vedea singură cât te iubește.

Este necesar să punem preț pe noi înșine. Să ne iubim pe noi înșine. Și nu în sensul de a deveni plini de egoism și egocentrism. Nu! Trebuie să ne iubim încât să le putem da și celorlați iubire… Iubire curată. Iubire cu și în Hristos.

Eu nu vreau să dau rețete. Nu sunt în măsură. Dar m-aș bucura să putem iubi fecioria. Eu am început să înțeleg destul de târziu acest dar minunat pe care îl avem și dacă Hristos nu m-ar fi păzit, l-aș fi pierdut. Știu că dacă îl mai am, e doar datorită iubirii și milostivirii Sale. Și nădăjduiesc că îmi va ajuta în continuare!

Vă recomand să căutați pe internet două documentare: Pam Stenzel – Sex has a price tag 2000 (Sexul înaintea căsătoriei are un preț) și In your face.

(Alexandra) sursa http://www.ortodoxiatinerilor.ro/tineri-feciorie-casatorie/19520-fecioria-nebunie-astazi

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.