Fetelor, pînă la căsătorie învățați a spune ,,Nu” băieților!

Cât de multe persoane bune și-au pierdut viața și virtuțile din cauza tovărășiilor rele. O prietenie rea, cu oameni fără valori, treptat sau brusc, strică tinerețea, viața, familia, viitorul.

Ne adresăm în special tinerilor noștri: alegeți-vă prietenii cu foarte mare grijă. Fiți precauți și stăpâniți. Fiți înțelepți și atenți.

Să aveți curajul să spuneți ,,Nu” la ce este rău și să aveți înțelepciunea și puterea de a alege ce este bine. Fiecare dintre Dvs, să fiți un prieten bun pentru celălalt. Alegeți prezentul cu gândul la viitor!

Să ne învățăm a spune ,,Nu”! A învăța aceasta înseamnă a identifica perfect momentul cel mai potrivit pentru a spune da sau nu. Fetele să învețe a răspunde băieților care doresc totul de la prima întâlnire: ,,Nu”! Dragi tineri, nu acceptați relații sexuale pînă la căsătorie. Nu acceptați să prieteneți ca cuplu ani de zile fără a vă cununa, fără a oficializa căsătoria. Dragi tineri, nu acceptați să trăiți ani de zile fără a avea copii.

Băieții să învețe stăpânirea de sine și să-și supună simțurile. Bucuria se pierde în păcate. Nu există viață duhovnicească, virtuoasă, plăcută lui Dumnezeu, fără atenție asupra propriului suflet, fără trezvie, fără înfrânare. Este firesc că fata să fie atrasă de băiat și băiatul de fată. Sunt minunate prieteniile pline de dragoste, tandrețe și eleganță. Dar pierderea fecioriei înainte de căsătorie și cununie are urmări negative pe tot parcursul vieții. A spune nu, în unele cazuri, este și o dovadă de curaj, demnitate personală și iubire de adevăr.

Atunci când fetele sunt un pic mai dificil de cucerit de către băieți, ele prezintă un interes sporit și oferă mai multă încredere băieților. O mare parte din băieți sunt mai șireți: ei atrag în cursele lor păcătoase și pătimașe mai multe fete, dar atunci când se vor hotărî la viață serioasă de familie, vor căuta cea mai curată fată, trupește și sufletește. Fetele să învețe prețuirea de sine și să aleagă corect dragostea adevărată. Nu aducem vorba de orgoliu, dar de prețuirea ,,cinstei”. Fetelor, pînă la căsătorie, să învățați a spune,,Nu!” băieților insistenți”.

 

Cu doriri de bine, preot Nicolai Boian

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.