Cu cine mă căsătoresc ? (sfaturi test)

5-cereri-in-casatorie-high-tech-7-600x400CU CINE  MĂ CĂSĂTORESC ? (sfaturi pentru viață. test pentru conștientul tău)

Este o întrebare care trebuie pusă la momentul potrivit, ca să atragă un răspuns  argumentat, conştient şi cu efect durabil. Un sfat la vreme, face cît o comoară, spune înţeleptul Solomon iar îndoiala de multe ori este de folos, fiind în stare să atragă mai multă atenţie, cu răspuns complet. Răspunsul la această întrebare  trebuie să aibă mare importanţă personală.

La vîrsta maturităţii, tînărul trebuie să-şi pună întrebarea, mă căsătoresc, ca să am copii? Sau trăiesc în curăţie?

Mai jos avem un număr de întrebări, de care cineva ar zice că le ştie, sau că nu e vremea acum, dar eu vă asigur că ele vă sunt de mare folos. Dacă vrei să te căsătorești, trebuie să știi și cu cine.

Dacă vrei să te căsătoreşti FOLOSEŞTE ŞI URMĂTOARELE SFATURI:

  1. Căsătoria trebuie să fie cu persoana ptrivită. Asta înseamnă că soţul sau soţia cu care vrei să te căsătoreşti pentru o viaţă întreagă, trebuie să corespundă unui scop comun! Scopul vieţii este ca oamenii să fie fericiţi. Pentru asta oamenii se iubesc, au copii, lasă moştenire cuvînt bun şi zestre, pentru ca să fie împliniţi. Nu uitaţi dragi tineri, că căsătoria înseamnă ,,ajutor reciproc în viaţa de zi cu zi”. Deci nu există nepotriviri în căsătorie, ceea ce pare a nu fi bun, trebuie de ajutat de schimbat.
  2. Puneţi-vă întrebarea: Cine sunt eu? Faceţi o autoanaliză şi vedeţi ceea ce vă place, ceea ce puteţi, la ce nivel sunteţi în anumite domenii, primordiale în societate.
  3. Următoarea întrebare trebuie să fie: Ce doresc eu? Ce vreau eu de la viaţă? Vreau să am copii mulţi, sau un copil, vreau să devin medic sau poliţist, inginer sau muncitor la pămînt? Vreau să fiu croitoreasă sau vreau să fiu profesoară, vreau să plec peste hotare sau vreau să rămîn să susţin poporul meu, vreau să plec peste hotare să am o viaţă uşoară material pentru mine şi pentru copii mei sau vreau ca copii să aibă părinţi lîngă ei, trăind ca toţi ceilalţi? Vreau să devin un bun creştin, o familie plină de pace şi bucurii dar şi cu greutăţi prin care trebuie să trec ca să cîştig cununi sau vreau o viaţă după modelul ,,nou”, în modă, ,,Eşti liber fă ce vrei”, de parcă ar răspunde altcineva de ceea ce faci tu. Vreau bani cinstiţi, puţini dar care ajung, sau mulţi, căpătaţi pe diferite căi, care cît de mulţi sunt tot nu ajung ?
  4. Puneţi-vă întrebarea Cine vreau să devin ? Care va fi profesia mea în viitor? De multe ori poate studiile nu corespund sau nu vor corespunde cu profesia, dar întrebarea este spre ce tinzi? Pentru ce eşti pregătit şi cît de tare iubeşti a face un lucru?

Următoare treaptă a succesului presupune întrebări adresate ţie, despre persoana cu care vrei să te căsătoreşti.

  1. 5. Cum vreau să fie soţia mea? Gospodină, curată, creştină, iubitoare, deşteaptă, grijulie. Cum vreau să fie soţul? Muncitor, fidel, înţelegător, …
  • Care este scopul vieţii ei?
  • Ce profesie doresc să aibă viitoarea soţie? Poate asta nu e atît de important, dar trebuie să cunoşti că ar putea să lucreze undeva, unde tu nu ai fi de acord.
  • Ce religie este ? Este important să fiţi de aceeaşi religie. Religia advărată şi triumfătoare este credinţa creştin-ortodoxă în Iisus Hristos, în Maica Domnului, în Sfîntul Nicolai şi toți Sfinţii.
  • Care sunt lucrurile pe care le respectă? Răbdarea, dragostea, casa părintească, mila, iertarea, bărbăţia, munca, iubeşte înţelegerea, pacea, este credincios/credincioasă, credincios familiei, credincios soţiei/soţului, credincios ţării, neamului, credincios lui Dumnezeu.. Persoana cu care vreau să am copii şi să întemeiez familie nu este minciunos, îndărătnic, desfrînat, beţiv sau altceva cu caracter pătimaş.
  • Cine sunt părinții ? De aici puteți vedea, în majoritatea cazurilor, calități și înclinații.

Viitorii soţi trebuie să cunoască unul despre altul lucrurile cele mai importante.

Dar  ,,dragi căutători de sprijin în viaţă”, nimic nu este bătut în cuie, nu fiţi extremişti, important este să observaţi lucrurile care rele fiind, se pot schimba, şi lucrurile care nu se pot schimba, unde trebuie să ne oprim, atîta timp cît mai putem. Următoarea etapă, la fel de importantă este să ne adresăm nouă, apoi şi persoanei cu care am dori să ne căsători. Aceste puncte sunt nişte criterii vitale şi convingătoare, care îşi au rostul în viitor.

  • Ce ar vrea viitoarea soţie ?
  • Ce aştept eu de la viitoarea soţie ? ..Aştept să fie într-un mod sau altul! Dacă nu, s-ar putea învăţa? ar deprinde? Poate face asta? îi place aşa?
  • Cît de tare mă respectă pe mine, cît de tare mă iubeşte ?
  • În ce măsură este de acord cu mine, în ce măsură respectă oamenii şi lucrurile pe care le respect eu ? Aici este vorba nu de păreri personale, egoiste, dar de valori generale, de respectarea părinţilor, a credinţei, a Bisericii.

Mai departe este necesar să faceţi un test, găsiţi punctele comune şi deosebirile. Faceţi analiză şi trageţi concluzii.

Dragi tineri, totuşi nu uitaţi CEL MAI IMPORTANT LUCRU: că Dumnezeu este cel care uneşte oamenii, armonizînd familia ca strunele la o chitară pentru a suna bine împreună. Trebuie să ne rugăm Bunului Dumnezeu să ne ajute să găsim cheia succesului, să ne întărească în răbdare, să ne lumineze mintea ca să putem face toate după voia Lui.

Să conștientizați permanent că toate sunt voia lui Dumnezeu.

Să vă rugați lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfîntului Nicolai, Sfîntului Serafim de Sarov, și la toți Sfinții, să vă rugați cu credință, cu nădejde și cu dragoste și numai astfel veți primi împlinirea cererilor pentru folosul dumneavoastră.

Bunul Dumnezeu să lumineze calea tuturor !

Preot Nicolai BOIAN,

Președintele Mișcării Eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei tradițonale”

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.