Viața trăită frumos- viață binecuvântată de Dumnezeu

Luni, 18 martie 2019, cu binecuvântarea Preasfinţitului Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, și la invitația parohului localității Bozieni, r-nul Hânceşti, Protoiereul Tudor Roman, în incinta Gimnaziului, a avut loc Conferinţa pe tema: „O viaţă fericita – izvorâtă din ascultarea faţă de Dumnezeu”. La această Conferinţă au participat: Vicepreşedintele Sectorului Eparhial Activitate Pastorală pentru Tineret – Protodiaconul Ioan PîrăuProtopopul circumscripției Hâncești – Protoiereul Serghei Slănină; și Vicepreşedintele Mişcării „Pentru apărarea şi promovarea Fecioriei, a Vieţii şi Familiei Tradiţionale” în protopopiatul Hânceşti –  Protoiereul Vadim Pînzari. Au mai fost prezenţi Doamna Director a Gimnaziului, Victoria Cârpală,  profesori dar şi elevi din clasele a VI-a, a VII-a, a VIII-a şi a IX-a.

     Această conferinţă a început cu o rugăciune apoi am ținut să mulţumim gazdei pentru că au acceptat rugămintea noastră de-a veni la ei în gimnaziu şi nu în ultimul rând am explicat motivul acestei conferinţe anume în această lună de martie, menţionând faptul că a fost iniţiativa Preasfinţitului Petru de-a face în această lună de martie şi acest titlu. Părintele paroh ne-a prezentat celor de faţă şi astfel am început această conferinţă. În cadrul conferinţei au ținut câte un discurs fiecare preot având o anumită temă şi fiind toată conferinţa în Power Point şi li s-a prezentat elevilor şi un filmuleţ despre viaţă.

Temele au fost următoarele:

  1. Legea Dumnezească – bogaţie Cerescă; (Protopopul Serghei Slănină)
  2. Viaţa – dar al lui Dumnezeu; (protodiaconul Ioan Pîrău)
  3. Fericirea adevărată cuprinsă în Legile lui Dumnezeu; (Protoiereul Tudor Roman)
  4. Castitatea – comoara familiei fericite în societatea creştină; (Protoiereul Vadim Pînzari) 

Cei prezenţi au primit informaţii, sfaturi, îndrumări care le vor fi folositoare în aceasta viaţă. La fel elevii au înţeles că viaţa trebuie trăită după regulile lui Dumnezeu ca să poate avea o tinereţe fericită şi plină de lucruri frumoase. Cu adevărat, viaţa este fericită doar atunci când îţi iubeşti părinţii, asculţi profesorii, îţi iubeşti aproapele şi nu mai puţin important îl faci fericit pe cel de lângă tine. Prin faptul că dacă ducem o viaţă curată în tinereţe petrecută în castitate, ascultare de duhovnic şi plăcută lui Dumnezeu, putem întemeia o familie creştină, sănătoasă, model şi de mare folos întregii societăţi.

     Scopul acestei conferinţe a fost de a-i informa pe tineri despre unele lucruri cu care se confruntă, şi de a-i sfătui să fie cât mai atenţi la provocările societăţii, să nu uite că Dumnezeu este Îndrumătorul vieţii noastre şi că mergând regulat la Sfânta Biserică vor fi mereu în siguranţa zilei de mâine.

     Această conferinţă s-a încheiat cu un cuvânt de mulţumire al Doamnei Director, Victoria Cîrpală, adresat din partea profesorilor şi elevilor, în care a menţionat că a fost binevenită această conferinţă cu aşa titlu şi că tinerii au reţinut multe sfaturi care le vor folosi pe parcursul vieţii. Doamna Victoria a mai menţionat că ne aşteaptă cu mare drag şi în alte dăţi. Astfel, noi am rămas profund mulţumiţi şi motivaţi de-a mai reveni cu alte teme şi am încheiat cu o rugăciune.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.