În localitatea Cărpineni, r-nul Hânceşti, în incinta Liceului teoretic „Ştefan Holban”, a avut loc Conferinţa pe tema: „O viaţă fericită – izvorâtă din ascultarea faţă de Dumnezeu”

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, în data de 26 martie 2019, în localitatea Cărpineni, r-nul Hânceşti, în incinta Liceului teoretic „Ştefan Holban”, a avut loc Conferinţa pe tema: „O viaţă fericită – izvorâtă din ascultarea faţă de Dumnezeu”. La această Conferinţă au participat:Protodiaconul Ioan PÎRĂU – Vicepreşedintele Sectorului Eparhial Activitate Pastorală pentru Tineret din cadrul protopiatului Hânceşti; Preotul Evsevie IOVU parohul bisericii cu hramul: „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitate; Protoiereul Nicolai Olăraşu parohul bisericii cu hramul: „Înălțarea Domnului” tot din localitate,Protoiereul Vadim Pînzari – Vicepreşedintele Mişcării „Pentru apărarea şi promovarea Fecioriei, a Vieţii şi Familiei”  în protopopiatul Hânceşti  şi parohul bisericii cu hramul: „Sf. M. Mc. Gheorghe purtătorul de biruinţă”, sectorul Topor. Au mai fost prezenţi: Preotul Vitalie Rotari, parohul bisericii cu hramul: „Sf. Grigore Teologul” din satul Horjeşti, care a venit şi el cu un cuvânt de învăţătură către elevi, Doamna Director a liceului, Tamara Macari,  profesori dar şi elevi din clasele a IX-a şi a XII – a.

     Această conferinţă a început cu o rugăciune apoi am ținut să mulţumim gazdei pentru că au acceptat rugămintea noastră de-a veni la ei în liceu şi nu în ultimul rând am explicat motivul acestei conferinţe, anume în această lună de martie, menţionând faptul că a fost iniţiativa Preasfinţitului Petru de-a face în această lună de martie şi acest titlu. Protoiereul Nicolae Olăraşu ne-a prezentat celor de faţă şi astfel am început această conferinţă. În cadrul conferinţei au ținut câte un discurs fiecare preot având o anume temă şi fiind toată conferinţa în PowerPoint şi li s-a prezentat elevilor şi un filmuleţ despre viaţă.

Temele au fost următoarele:

      1.Viaţa – dar al lui Dumnezeu; (protodiaconul Ioan Pîrău)

      2.Fericirea adevărată cuprinsă în Legile lui Dumnezeu; (Preotul Evsevie Iovu)

      3.Legea Dumnezească – bogăţie Cerescă; (Protoiereul Nicolai Olăraşu)

      4.Castitatea – comoara familiei fericite în societatea creştină; (Protoiereul Vadim Pînzari) 

Cei prezenţi au primit informaţii, sfaturi, îndrumări care le vor fi folositoare în aceasta viaţă. La fel, eleviii au venit cu o expoziţie de desene unde au relatat promovarea vieţii, familiei tradiţionale şi a căsniciei durabile şi au înţeles că viaţa trebuie trăită după regulile lui Dumnezeu ca să poate avea o tinereţe fericită şi plină de lucruri frumoase. Cu adevărat, viaţa este fericită doar atunci cînd îţi iubeşti părinţii, asculţi profesorii, îţi iubeşti aproapele şi nu mai puţin important îl faci fericit pe cel de lângă tine. Prin faptul că dacă ducem o viaţă curată în tinereţe petrecută în castitate, ascultare de duhovnic şi plăcută lui Dumnezeu, putem întemeia o familie creştină, sănătoasă, model şi de mare folos întregii societăţi.

     Scopul acestei conferinţe a fost de a-i informa pe tineri despre unele lucruri cu care se confruntă, şi de a-i sfătui să fie cât mai atenţi la provocările societăţii, să nu uite că Dumnezeu este Îndrumătorul vieţii noastre şi că mergând regulat la Sfânta Biserică vor fi mereu în siguranţă zilei de mâine.

     Această conferinţă s-a încheiat cu un cuvânt de mulţumire al Doamnei Director, Tamara Macari, adresat din partea profesorilor şi elevilor, care a menţionat că a fost binevenită această conferinţă cu aşa titlu şi că tinerii au reţinut multe sfaturi care le vor folosi pe parcursul vieţii. Doamna Viorica a mai menţionat că ne aşteaptă cu mare drag şi în alte dăţi. Astfel noi am rămas profund mulţumiţi şi motivaţi de-a mai reveni cu alte teme şi am încheiat cu o rugăciune.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.