Întîlnire de suflet în Liceul Gh. Asachi, din or. Ungheni, cu prilejul ,,Săptămîna Tineretului Ortodox”

Preotul, trebuie mereu să fie prezent în inimele oamenilor, în rîndurile tinerilor, și în fața credincioșilor, ca o icoană a lui Hristos, un enciclopedist învăluit de dragoste și smerenie hristică !

În data de 21  aprilie 2016, cu prilejul  tematic ,,Săptămîna Tineretului Ortodox”, cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, Preotul Nicolai Boian, Președintele Mișcării eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”, a avut o întîlnire de suflet cu aproximativ 180 de tineri, elevii claselor mari, din Liceul Teoretic ,,Gh. Asachi”, or. Ungheni.

La această conferință ortodoxă au onorat cu prezența și profesori ai liceului, în frunte cu Domnul Director, care a menționat că ,,O întîlnire de suflet aduce lumină!” Tinerii au fost îndemnați să aibă o relație de ,,bună prietenie” cu Dumnezeu, El fiind Cel care poate dărui toate necesare: succese, familie, copii, sănătate, iertare de păcate și fericire veșnică! Relația trebuie să aibă la bază, voința, sinceritatea, credința, nădejdea și dragostea.

Familia este un lucru foarte important,  păstrarea familiei, în forma și în concepția pe care am moștenit-o de la strămoșii noștri creștini, va asigura unica noastră șansă de supraviețuire într-o societate din ce în ce mai dezumanizată, iar respectul față de noi înșine și față de cei din jur, va salva lumea!

Tinerii au fost puși la curent cu toate actvitățile care se defășășoară în Republica Moldova, cu prilejul ,,Săptămămîna Tineretului Ortodox”, dar mai detăilat despre activitățile diverse care se petrec în cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Asemenea tinerilor elevi li s-a prezentat și site-ul mișcării eparhiale www.familiafericita.wordpress.com , unde se găsesc multe articole utile și actuale pentru tineri, și în acest context au fost invitați de a participa la concursul de eseie:  ,,Femeia – izvor viu de virtute !

La sfîrșitul conferinței, tinerii au fost invitați în Duminica Floriilor la biserică, pentru a se spovedi, a se împărtăși și pentru a vesti cu florii și stîlpări în mînă, apropierea luminatei sărbători a Învierii!

Tinerii au rămas mulțumiți de cuvintele folositoare auzite și bucuroși de vizita preotului.

Nota site-ului: Aducem sincere mulțumiri Direcției Liceului ,,Gh. Asachi”, pentru buna organizare a conferinței.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.