Masa Rotundă cu Directorii Adjuncți pentru Educație din raionul Ungheni și tineri pe tema Familiei

Astăzi, 16 mai 2018, cu binecuvântarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, Președintele Mișcării pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționalepreotul Nicolai BOIAN, în colaborare cu Președintele Sectorului Eparhial, Activitate Pastorală pentru Tineret, Ioan GAJIM, la invitația Directorului Adjunct pentru Educație din satul Chirileni, Dna Ala PĂDURE, au participat astăzi la Masa Rotundă cu Directorii Adjuncți pentru Educație din raionul Ungheni. Tema acestei Întâlniri a fost ,,Rolul valorilor familiei în formarea personalității copiilor”.

După Cuvântul de Introducere pe care l-a rostit Directorul Gimnaziului din Chirileni, Dl Ion OBOROC și Cuvintele de Salut din partea Direcției Educație Ungheni – Dna Galina Grițco, șef Secția Inspectare și evaluare; și ale Directorului Adjunct pentru Educație din Chirileni, Dna Ala PĂDURE, participanții au fost repartizați în Centrele de Activitate.

În CENTRUL nr. 2, preotul Nicolai BOIAN și Ioan GAJIM, în fața unui auditoriu de 9 Directori Adjuncți pentru Educație și de 15 elevi, au venit cu tema Pregătirea Tânărului pentru o Familie Fericită.

Eficiența Educației în familie este indubitabilă și ,,nici o instituție din lume nu oferă copilului educația pe care doar familia lui i-o poate da”, a spus în cuvântul de salut Directorul Adjunct pentru Educație, Dna Ala PĂDURE. Preotul Nicolai BOIAN în cadrul lecției a evidențiat că modul cum te raportezi tu la Dumnezeu îți asigură liniștea, pacea, bucuria și darul lui Dumnezeu pentru tine pe pământ, un soț sau o soție, cu care mai târziu să formezi o familie fericită; iar tânărul Ioan GAJIM, a spus că anume acele valori precum: Iubirea, Respectul, Integritatea, Înțelepciunea, Bunătatea, Încrederea și Prietenia care trebuie neapărat să existe între soți, și copilul/copiii să le vadă manifestate în relația lor, reprezintă Tezaurul nestemat pe care părinții îl pot da copiilor.

La finalul acestei lecții, Dna Galina Grițcoșef Secția Inspectare și evaluare, a rămas plăcut impresionată de informațiile care au fost puse la dispoziția elevilor și a constatat beneficiul lor fundamental în acest secol al digitalizării și vitezei!

Ținem să mulțumim în mod special Directorului Gimnaziului din Chirileni, Dl Ion OBOROC, Directorului Adjunct pentru Educație, Dna Ala PĂDURE și părintelui paroh, Protoiereul Vasile MAIDANSCHI, pentru invitația pe care ne-au făcut-o, căldura cu care ne-au primit, deschiderea sinceră și intenția de a avea o colaborare fructuoasă și în viitor.

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.