Seminar pentru tinerii din L.T. „Prometeu” din satul Grozești

Luni, 18 martie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni,  la invitația parohului satului Grozești, rnul Nisporeni, protoiereul Gheorghe BAXAN, în Liceul Teoretic „Prometeu” din localitate, a fost organizată conferință cu tema „Tinerii și tinerețea sau O viața Fericită izvorâtă din ascultarea de Dumnezeu”, susținută de Vicepreședintele Sectorului Eparhial Activitate Pastorală pentru Tineret în raionul Nisporeni, preotul Marcel OLARU și Vicepreședintele Mișcării „Pentru promovarea și apărarea Fecioriei, a Vieții și a Familiei Tradiționale”, pr. Leonid ȚUGULEA.

Întâlnirea în cauză are loc datorită lunii pentru viață- Martie, „Unic din prima secundă”.

La conferință au participat aproximativ 50 tineri ai claselor a VII-a, a IX-a. Directorul acestei instituții, dna Lilia JALBĂ, și Directorul adjunct, dna Nina JALBĂ, au salutat intenția preoților de a veni să se întâlnească și discute cu tinerii localității, mulțumindu-le și asigurându-i în privința unui dialog continuu și ulterioare întâlniri în liceu.

Tinerii au fost îndemnați să-și trăiască tinerețea cinstită și să trăiască în ascultarea de Dumnezeu pentru a ajunge să aibă o viață și o bătrînețe fericită, au fost îndemnați de asemnea să aibă lumină în suflet și un bun discernământ în tot ceea ce fac, să păstreze și să promoveze valorile morale adevărate, de asemenea li s-a oferit și alte asemenea sfaturi de folos duhovnicești pentru a avea o tinerețe frumoasă și bineplăcută lui Dumnezeu.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.