,,Pregătirea aduce fericire”. Eseu din concursul ,,O tinerețe curată este fundamentul familiei fericite”

Fundamentul unei familii fericite este o adolescență în curăție, în rugăciune către Dumnezeu, ca Dumnezeu să dăruiască un soț/soție bun/ă.

Tinerii trebuie să se pregătească cu cumpătare pentru viitorul său. Ei trebuie să-și construiască viitorul cu propriile mîini pentru a putea da un strop de fericire, o putere a dragostei lor. Cel mai mult pentru fericirea unei familii este aceea că nu poți avea niciodată totul gata pregătit, dar dacă va fi înțelegere în familie atunci o să reușească în toate și familia va fi fericită.

Nu trebuie să ai bani cărora să nu le știi numărul ca să fii fericit. Banii îi faci dar fericirea nu o poți cumpăra cu ei. O familie fericită e aceea care este unită, care se respectă reciproc, angajamentul din partea ambilor soți să fie. Ea se bazează pe fidelitate, iubire, dragoste, încredere și ascultarea unuia față de altul. Iar ceea ce ține de feciorie putem lua exemplu chiar și de la părinții noștri, mamele noastre s-au ținut fecioare pînă la căsătorie și nu le-a fost deloc greu. Dar cel mai sacru exemplu a curăției și fecioriei este însuși Maica Domnului, pururea fericită.

Astfel urmîndu-le vom fi și noi un exemplu pentru copii noștri. Pentru a avea o familie fericită tinerii trebuie să se păstreze în curăție pînă la căsătorie. Atunci Dumnezeu îi va binecuvînta cu copii ascultători!

Cebotari Ana, elevă or. Ungheni,

pentru concursul ,,O tinerețe curată este fundamentul familiei fericite”

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.