,,Mai pot fi părinții astăzi modele pentru educarea tinerilor. Da sau nu?” Conferință or. Nisporeni

Cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, parohul Bisericii cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din orașul Nisporeni,Preotul Petru CIOBANU, a ținut o conferință în cadrul Instituției Publice, ,,Liceul Teoretic Boris Cazacu” din orașul Nisporeni. Tematica conferinței a fost următoarea: ,,Mai pot fi părinții astăzi modele pentru educarea tinerilor. Da sau nu?” La această întâlnire de suflet au participat elevii claselor a X-a, a XI-a și  a XII-a.

   Tematica conferinței a atins următoarele subiecte:

•      Părinții de astăzi mai pot fi, sau nu, modele pentru copii lor, în funcție de felul în care mai cred în menirea exemplului, iar tinerii mai pot fi educați, sau nu, în funcție de ȚINTA pe care părinții și societatea le-o propun?

•      A fost aduse mai multe exemple de educare a tinerilor din Sfânta Scriptură:

1 Timotei 6, 9-10

    Dar cei ce vor să se îmbogățească, aceia cad în ispită și în cursă și în multe pofte vătămătoare, care-i cufundă pe oameni în ruină și-n pierzare, findcă iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor, pe care poftind-o unii cu înfocare, s-au rătăcit de la credință și de multe dureri au fost străpunși. Dar, tu, omule a lui Dumnezeu, fugi de aceste lucruri și urmăreștedreptatea, evlavia, credința, iubirea, răbdarea, blândețea.

·        “Părintele model” nu poate fi altul decât “părintele creștin”, trăitor al credinței lui

·        Tânărul (copilul) care mai poate fi educat nu e altul decât,” tânărul creștin” ,următor al modelului său.

·        Tobit 4: 3 -7)

      Și l-a chemat pe Tobie, fiul său, care i-a fost aproape, și i-a zis: Să mă îngropi cu cinste când voi muri. Cinstește-o pe mama ta și n-o părăsi câte zile vei avea…și întru nimic să nu-i întristezi sufletul.  4. Adu-ți aminte fiul meu, că multe primejdii a îndurat ea pentru tine la vremea  când te-a purtat în pântece. Iar când va muri, tu să o îngropi alături de mine, în același mormântÎn toate zilele tale, fiul meu, adu-ți aminte de Domnul. Nu te învoi cu păcatul, și nici cu încălcarea poruncilor Lui. În toate zilele vieții tale fă fapte de dreptate și nu umbla în căile nedreptății.dacă tu făptuiești adevărul, vei ibândi în lucrările tale. Așa cum izbândesc cei ce făptuiesc dreptatea. Fă milostenie  din bunurile tale… Nu-ți întoarce fața de la nici un sărac și fața lui Dumnezeu nu se va întoarce de la tine.

   La finalul conferinței tinerii au adresat întrebări.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.