„Tinerii și tinerețea” – seminar pentru tinerii din Mărinici

Joi, 28 martie 2019, în incinta gimnaziului Mărinici, a fost desfășurat seminar cu tema„ Tinerii și Tinerețea”.

La seminar au fost prezenți preotul Marcel Olaru Vicepreședintele Sectorului eparhial Activitate Pastorală pentru tineret , preotul Leonid ȚUGULEA, Vicepreședintele Mișcarii  „Pentru promovarea și apărarea Fecioriei, a vieții și a Familiei Tradiționale” și preotul Dumitru RANGA, parohul bisericii. La seminar au fost prezenți peste 40 tineri ai claselor 7-9, alături de cîțiva profesori și derectoare,  doamna Tatiana VELEȘCU.

Tinerilor li s-au oferit mai multe sfaturi despre cum să-și trăiască tinerețea, cine sînt prietenii și pe cine ar trebui ales ca prieten.

„Cea mai frumoasă podoabă a unui tînăr este inima curată și mintea trează” spunea mitropolitul Bartolomeu Anania și că un om credincios trebuie să fie totdeauna un om tînăr. Tinerețea este vîrsta ideală, complexă și vîrsta definirii personalității, este vîrsta la care fiecare își caută un rost, un ideal în viață, este vîrsta la care omul se pregătește pentru o profesie. În tinerețe se formeaza personalitatea, se definesc caracterele, temperamentul.Tinerețea este vîrsta căutărilor și a descoperirilor, a ispitelor și a provocărilor din partea lumii și a anturajelor, iar lipsa de experiență și de discernămînt pot duce la căderi grele și păcate grave.

Tot odată au fost îndemnați să ducă o viața curată,să păstreze fecioria pentru ca să fie bineplăcuți lui Dumnezeu.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.