,,Familia-arta de a organiza!” Eseu din concursul ,,O tinerețe curată este fundamentul familiei fericite!”

,,O tinerețe curată este fundamentul familiei fericite!”

,,De frumusețe ți se face lehamite după patruzeci de zile, de bunătate nu te saturi nici după patruzeci de ani!”

Familia nu este alcătuită din lucruri neânsuflețite, din bani sau mașini, care le apeși butonul și toate merg ,,bine”; Familia, nici pe departe nu este ceea ce-și închipuie unii, patru pereți, patru persoane, un mic dejun împreună, serviciu stabil, hambarul și pivința plină.
Familia este cea mai elementară formă de organizare. Ea este alcătuită din oameni incompatibili, care formează arta conviețuirii compatibile.

Ea stabilește valorile cele mai fundamentale ale unei societăți. Acest aspect de simbioză, de comunicare, ar trebui să-l avem întotdeauna în vedere.

De altfel, acasă înseamnă 2 brațe ce te cuprind, ce te susțin!
De altfel, familia înseamnă calitatea de tată, mamă și copil: cele mai mari privilegii pe care Dumnezeu le-a conferit vieții omenești.

Pentru a avea acest frumos și responsabil privilegiu, este nevoie de pași bine calculați, de oameni sensibili dar nemăcinați de patimi și neputințe, dornici de a fi jumătatea întregului.

,,Femeia este ieșită din bărbat”(Facerea 2, 21). Așadar acestuia îi lipsește ceva, de aceea caută, cercetează. Dar și femeia, la rândul ei, caută să-și afle locul, originea. Și, astfel, între ei există o căutare reciprocă  în vălmăşagul imens al vieţii omeneşti. Un bărbat din milioanele de bărbaţi doreşte pe o singură femeie din milioanele de femei.

Totul constă nu în a te căsători, ci a deveni fericit prin căsătorie. Atunci ții în mâini cheia fericirii tale!

O căsnicie reușită constă întotdeauna dintr-un truing. Bărbatul fidel, conștiincios, și statornic, care știe să-și respecte familia. Femeia serioasă, cu principii, cu o filosofie proprie, care-și apreciază bărbatul ei, împarte cu bucurie și mândrie cuvenita cinstire și cuvenitul respect. Iar în mijlocul lor, Dumnezeu-piatra de temelie.

Să cugeăm bine.

Să lumăm seama la noi însine, apoi să privim pe celălalt.

Să fim pregătiți să ne invităm la o veșnicie, nu unul lângă altul, ci unul pentru altul.

E de recunoscut că nu-i totul atât de ușor în doi, dar în doi: plămădiți trup și suflet, sporiți viață și fericire.

 

Mostovei Ana Maria,

Todirești, Ungheni,

pentru concursul

,,O tinerețe curată este fundamentul familiei fericite!”

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.