Binecuvântarea în familie o aduce tinerețea nedesfrânată

În Episcopia de Ungheni și Nisporeni, care cuprinde raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași și Hîncești, ziua de 30 septembrie este deosebită, avînd titlul sugestiv ,,Ziua Familiei fericite. Ziua Fecioriei. Ziua curățeniei trupești și sufletești”.

Astfel, cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, din anul 2016, s-au organizat sărbători deosebite, cu vaste programe culturale, seminare, lecții, conferințe, mese rotunde, întâniri de suflet, dedicate Fecioriei și familiei sănătoase, plină de valori autentice.

Anul acesta, în data de 30 septembrie, 2023, cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, în contextul prăznuirii Sfintelor Mucenițe Fecioare, Bune Biruitoare Vera, Nadejda, Liubovi și Mama lor Sofia, protoiereul Nicolai Boian, președintele Mășcării ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei tradiționale”, a avut o întâlnire de suflet, cu peste 150 de tineri ai claselor liceale, din liceul teoretic ,,Gh. Asachi”  din municipiul Ungheni.

Tinerii au primit sfaturi bogate despre pregătirea pentru familie ca aceasta să fie plină cu binecuvântare, cu bucurii și puteri de a birui încercările vieții.

La sfârșit, fiecare participant a primit în dar un număr al Revistei ,,Familia Ortodoxă” și un număr al Revistei de la Întîlnirea Tinerilor Ortodocși ai Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, din anul 2023.

Aducem mulțumiri Dlui Director, Dlui Gheorghe Primac pentru oferirea acestei posibilități și buna organizare a evenimentului. Nădăjduim că tinerii au pus la inimă sfaturile ziditoare de suflet și ne bucurăm atunci când un tânăr își hotărăște o cale vieții aproape de Dumnezeu, fără păcate, fără vici și răutăți, dar cu virtuți, sub acoporemântul Domnului.

 

Preot Nicolai BOIAN,

președintele Mișcării ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei tradiționale”

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.