Mesaj de Ziua Fecioriei pentru 200 de tineri

Familia fericită este darul lui Dumnezeu

În Episcopia de Ungheni și Nisporeni, care cuprinde raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași și Hîncești, ziua de 30 septembrie este deosebită, avînd titlul sugestiv ,,Ziua Familiei fericite. Ziua Fecioriei. Ziua curățeniei trupești și sufletești”.

Astfel, cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, din anul 2016, s-au organizat sărbători deosebite, cu vaste programe culturale, seminare, lecții, conferințe, mese rotunde, întâniri de suflet, dedicate Fecioriei și familiei sănătoase, plină de valori autentice.

Anul acesta, în data de 30 septembrie 2022, cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, în ziua prăznuirii Sfintelor Mucenițe Fecioare, Bune Biruitoare Vera, Nadejda, Liubovi și Mama lor Sofia, protoiereul Nicolai Boian, președintele Mășcării ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei tradiționale”, a avut o întâlnire de suflet, cu peste 200 de tineri ai claselor liceale, din liceul teoretic ,,I. Creangă” din municipiul Ungheni.

Tinerii au primit sfaturi bogate despre pregătirea pentru familie ca aceasta să fie plină cu binecuvântare, cu bucurii și puteri de a birui încercările vieții.

La sfârșit, fiecare participant a primit în dar un număr al Revistei ,,Familia Ortodoxă”.

Deasemenea a fost dăruit un set de titluri al revistei și carte ortodoxă pentru cei mici, pentru biblioteca liceului.

Aducem sincere mulțumiri Dnei Director, Dnei Zinaida VRABIE pentru oferirea acestei posibilități și buna organizare a evenimentului. Suntem încredințați și ne bucurăm că viitorul țării noastre – tinerii, au pus la inima lor un sfat prețios, care să le ajută la construirea fericirii personale. Ambele părți, Biserica și școala, după un șir de activități dedicate tinerilor, un concluzionat că astfel de întâlniri, în special pe aceste teme importante: familia, fecioria, credința, virtutea, sunt foarte necesare și benefice pentru tinerii de astăzi și pentru viitorul de mâine.

Aș dori să menționez că activitățile de genul respectiv, dedicate fecioriei ca fundament de diamant al unei familii fericite, sunt unice și ele la moment se petrec doar în cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni. Asta deoarece Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, motorul activităților eparhiale, este un Arhiereu al tinerilor, care vine către ei în multe forme și cu diferite mesaje ziditoare, ca tinerii să înțeleagă și să simtă că au și găsesc în Sfânta noastră Biserică, sprijin, sfat, îndemn, iertare, bucurie, putere, înțelepciune.

În Biserică îl găsim pe Hristos, Cel Care ne dăruiește toată binecuvântarea.

Preot Nicolai BOIAN,

președintele Mișcării ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei tradiționale”

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.