Seminar pe tema ,,Prețuiește viața! Iubește Familia!” în gimnaziul din s. Bumbăta, r. Ungheni

Viața este frumoasă! Privește-o!

La data de 20 martie 2017, cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, la invitația Protoiereului Vasile Bulancea și în cotextul ,,Luna pentru Viață”, elevii gimnaziului din s. Bumbăta, r. Ungheni, au participat la un seminar pe tema ,,Prețuiește viața! Iubește Familia!”, susținut de Protoiereul Nicolai Boian, președintele Mișcării eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”.

La seminarul despre familie și viață au participat elevii claselor VII-IX și mai mulți profesori ai gimnaziului. Cei prezenți au ascultat informații despre tendințele modelului de familie actual și au primit sfaturi și îndemnuri pentru un viitor binecuvîntat și o familie fericită, fîind sfătuiți să prețuiască ce au mai scump: familia, viața, credința.

Ca concluzii a seminarului, Părintele Nicolai, a prezentat tinerilor soluții concrete, pentru evitarea stresului, a neînțelegerilor din familie, pentru formarea unei familii durabile, cît și soluții generale pentru pentru a iubi viața!

După încheierea seminarului, tinerii au fost invitați de a participa la activitățile eparhiale, actuale: Concursul eparhial ,,Femeia-Inima Familiei”,,Ziua Cărții Ortodoxe”,,Marșul pentru Viață”, și altele.

Aducem mulțumiri tuturor organizatorilor, care au asigurat buna desfășurare a seminarului și care s-au manifestat pozitiv în proiectul ,,Pentru Familie, Pentru Viață, Pentru Femie!”

Acest proiect este realizat cu binecuvântarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, prin Sectorul Eparhial Activitate Pastorală pentru Tineret în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova care se alătură ideii naționale ale Asociației ,,Moldova pentru viață”, prin organizarea de comun a activităților care se referă în acelaşi timp la viaţa copilului nenăscut şi la necesitatea sprijinirii femeilor în criză de sarcină, dar și a cazurilor de sinucidere în rândul tinerilor: Marşul pentru viaţă 2017 „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”. Proiectul este promovat și de Mișcarea ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.