„Prezența Mântuitorului Hristos în viața omului aduce binecuvântare și pace sufletească”

Prezența Mântuitorului Hristos în viața omului aduce binecuvântare și pace sufletească. Dumnezeu este lumina lumii (Ioan 8, 12); depărtându-se de Domnul, omul se apropie de întuneric, care îl cucerește și încearcă de a-l face rob al păcatelor. Este ușor de a părăsi calea cea dreaptă, dar greu de a întoarce pe ea. Plăcerile zilelor noastre tot mai mult îndepărtează pe oameni de Creator. Sunt create felurite condiții și situații care îl fac pe om să se simtă atotputernic și stăpân al vieții. Tot mai des întâlnim situații când diferite surse, diferite informații, diferite acțiuni, îl fac pe om de a deveni egoist. Multe valori spirituale au fost date uitării, fiind schimbate cu niște valori dubioase și dăunătoare.

Dumnezeu se află alături de oamenii care urmează poruncile Lui sau măcar încearcă de a le urma. „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața” (Ioan 14, 6) și „fără Mine nu puteți face nimic” (Ioan 15, 5) – ne zice Hristos prin Sfânta Evanghelie. În momente de bucurie, în momente de grea încercare, Dumnezeu este prezent în viața noastră. Nu Dumnezeu se îndepărtează de om, ci omul se îndepărtează de Dumnezeu prin păcate și fapte necuviincioase. Dumnezeu, ca un Tată iubitor și Prieten adevărat, așteaptă întoarcerea omului, fiind gata să ofere ajutor atotputernic.

Prin rugăciune omul comunică cu Domnul. Rugăciunea înalță sufletul și inima spre Împăratul Slavei, Căruia i se închină toți îngerii și puterile cerești. Prin Sfânta Împărtășanie omul primește pe Hristos. Viața creștinească și tinderea spre Dumnezeu păstrează mintea omului luminată, oferind putere sufletului de a stăpâni trupul. În inima curată nu va putea locui răul, în sufletul iubitor de Dumnezeu nu se va găsi loc pentru întuneric. Prezența lui Dumnezeu în viața noastră ne face puternici, oferindu-ne puteri de a învinge toate încercările.

 

 

Serghei TULBURE,

27.01.2022,

mun. Ungheni

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.