Anunț ! Proiect nou: Sfinți căsătoriți

Dragi cititori, pentru folosul și ușurința Dumneavoastră, lansăm un nou proiect pe site-ul www.familiafericita.wordpress.com, care va include în fiecare lună, o listă de Sfinți care au avut viață de familie. Asemenea veți putea citi și viața sfinților pentru folos și sporire duhovnicească.

A crește o familie, a te întări în familia ta înseamnă a te întări în valori comune, iar a fi un bun familist înseamnă a lucra virtuți și a te feri de patimi și nelegiuri. Familia sfîntă e plină de fidelitatea, dragoste, ascultare, înțelegere, stimă reciprocă, răbdare, hărnicie, rugăciune.

Femeia trebuie să aibă stima ei în familie, deoarece ne spune Părintele Arsenie Papacioc că „Femeile sunt ca florile: toate sunt frumoase, dar fiecare în felul ei. Bărbatul trebuie să se plece să o ia – adică să-i arate eleganţă, preţuire. Atunci floarea îşi arată şi mirosul, şi calităţile ascunse, pentru că tu ai ştiut să răscoleşti adâncurile şi ai făcut din ea ceea ce nu ştia ea că este.”

Asemenea  „Soţul ar trebui să fie pentru soţie – în funcţie de împrejurări – uneori tată, alteori frate, altădată prieten şi întotdeauna bărbat al ei. Dacă va face asta, va avea parte de o atitudine netulburată şi armonioasă din partea soţiei, care, de multe ori este mai binevoitoare şi mai jertfelnică, dar alteori, în faţa unor evenimente neînsemnate, se descurajează şi se teme,” ne îndeamnă Părintele Iosif Vatopedinul.

„Fericirea este posibilă, ne zice Sfântul Porfirie Kafsokalivitul, dar cu condiția ca soția să fi dobândit o bogăție duhovnicească, iubindu-L pe Hristos și păzind poruncile Sale. Atunci, cei doi se vor iubi cu adevărat și vor fi fericiți. Altfel, vor fi duhovnicește săraci, nu se vor putea iubi și vor avea probleme drăcești, care îi vor face nefericiți.”

Exemplul propriu al părinților, pentru copii este cea mai bună și frumoasă educație. Ne dă un sfat împărătesc Sfânta Muceniță Alexandra Feodorovna: „Cea mai bogată moștenire pe care parinții pot să o lase copiilor este copilăria fericită, plină de amintiri tandre despre tatăl și mama lor. Aceas­ta va lumina zilele care vin, îi va păzi de ispite și îi va ajuta în încercările vieții de zi cu zi după ce vor părăsi casa părintească.”

Familiile de sfinți sunt cele care au păzit sfaturile de mai sus. Aceste sfaturi le putem urma fiecare dintre noi, care dorim sfințenie plină de pace, liniște și bunăstare. Putem să ne întărim în greutățile de zi cu zi, să trecem peste necazuri, să răbdăm, toate acestea avînd un scop frumos: de a fi bineplăcuți lui Dumnezeu.

Citiți și cinstiți sfinții care au fost căsătoriți, care au dovedit că fericirea și cîștigarea vieții veșnice este posibilă în viața de familie. Sfinții, care au fost oameni ca și noi, să fie modele și inspirație pentru fiecare din noi. Să ne rugăm la ei, că ei înțeleg foarte bine ispitele, greutățile, cererile noastre, legate de viața de familie, de copii, de înțelegere.

Viața oricărui Sfînt o veți citi, acel Sfînt și plăcut Domnului, se va ruga și va mijloci înaintea lui Dumnezeu și a Maicii Domnului, pentru dumneavoastră și pentru familia dragă.

Articolele le veți găsi plasate într-un loc separat, în secțiunea FAMILIE, categoria SFINȚI CARE AU FOST CĂSĂTORIȚI. Desemenea veți găsi la viața fiecărui Sfînt icoane ortodoxe.

Mișcarea ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale” vă dorește o familie fericită care să devină sfîntă, prin lucrarea Dvs, cea bună, din fiecare ceas !

Pentru o familie fericită

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.