Cereți în fiecare zi de la Dumnezeu dragostea

Căutați dragostea. Cereți în fiecare zi de la Dumnezeu dragostea. Împreună cu dragostea vine tot binele și vin toate virtuțile. Iubiți, ca și voi să fiți iubiți de ceilalți. Dați-I lui Dumnezeu toată inima voastră, ca să rămâneți în dragoste. „Cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne întru el” (I Ioan 4, 16).

Aveți datoria să fiți cu multă luare-aminte la relațiile dintre voi, să vă cinstiți unul pe altul ca niște chipuri sfinte, ca icoane ale lui Dumnezeu. Să nu căutați niciodată la trup și la frumusețea lui, ci la suflet. Luați aminte la simțământul dragostei, căci atunci când inima nu este încălzită de rugăciune curată, dragostea este în primejdie de a deveni trupească și nefirească, este în primejdie să întunece mintea și să ardă inima.

Trebuie să cercetăm în fiecare zi dacă nu cumva dragostea noastră nu izvorăște din plinătatea dragostei noastre pentru Hristos. Cel care priveghează ca să-și păstreze curată dragostea, va fi păzit de cursele vicleanului, care încearcă încet-încet să prefacă dragostea creștinească în dragoste lumească.

Sfântul Ierarh Nectarie

Sfaturi și învățături sfinte

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.