Elevii gimnaziului din Todirești au ascultat Cuvîntul lui Dumnezeu

Cu binecuvîntarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni,  Gimnaziul din s. Todirești, r. Ungheni a fost vizitat de Protoiereul Ioan Gajim și studentul la teologie Ioan Gajim, elevii claselor mari primind sfaturi pentru a avea o familie fericită !
. Elevii clasei a VII-a au ascultat sfaturi și învățături prețioase despre Muzica în viața tinerilor, scoțând în evidență frumusețea muzicii bisericești și a cântărilor duhovnicești. Înainte de a prezenta tema din punct de vedere creștin, s-a atins și tema muzicii moderne și a pericolului de a lua ca modele de viață diferiți cântăreți care nu au tocmai o viață morală; după care s-a făcut referire la imnografii bisericești Roman și Iosif Melodul, ca scriitori de imne închinate Maicii Domnului, Sf. Nicolae și Sfinților, în general; și ca exemple vii de a îndeplini cuvintele prorocului David: ,,Cânta-voi Domnului în viaţa mea, cânta-voi Dumnezeului meu cât voi fi. Plăcute să-I fie Lui cuvintele mele, iar eu mă voi veseli de Domnul!” (Ps. 103, 34-35).
Cu elevii de-a VIII-a s-a tratat tema ,,Ținerea poruncilor dumnezeiești”, vorbindu-le mai întâi despre ce este în înțeles creștin porunca și, raportat la poruncile dumnezeiești, care este diferența dintre un creștin și un credincios. Punctul de referință a fost Decalogul, prezentându-li-se principalele învățăminte pe care le pot lua din acestea. De asemenea, le-a fost explicat elevilor că porunca nu trebuie înțeleasă în sens rău, ca fiind o sentință dată de cineva acolo sus, nouă celor de jos, servind în primul rând ca ceva obligatoriu; ci ca ceva ce trebuie de îndeplinit din iubire și deplină libertate, după cum o arată și Sf. Ap și Ev. Ioan: ,,Cel ce are poruncile Mele şi le păzeşte, acela este care Mă iubeşte; iar cel ce Mă iubeşte pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu şi-l voi iubi şi Eu şi Mă voi arăta lui”!

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.