Nu mă rușinez că îmi vin gînduri legate de relații sexuale dar: am măsură!

Ai ajuns la o vîrstă a adolescenței. Începi a vedea viața altfel, prin altă prismă, începi a face analize; apar dorințe noi. Tinerețea este o vîrstă a descoperirilor: firești, din propria inițiativă, necesare și dăunătoare.

La o virstă a adolescenței, la tineri, apar gînduri, imagini, tentanții, dorințe, percepții, observații, de ordin sexual. Apare atragerea firească între bărbat și femeie. Fetele caută cu ochii la băieți iar băieții încep a se gîndi la fete.

La această etapă este foarte necesar și important ca tînărul să fie informat, dar informația să fie corectă și cuviincioasă. Din biblioteca de gînduri care se adună acum în mintea și fantezia tînărului, va depinde o ulterioară decizie vizavi de viața personală a tînărului și implicit de viitorul lui.

Dragi tineri, atracția sexuală între bărbat și femeie este ceva normal și sănătos. Dar, ne spune pr. Simeon Kraiopoulus că ,,atracția este firească însă trebuie de așteptat momentul potrivit!” Așa cum, la un moment dat ne vine gîndul și senzația că ne este a mînca, dar întrucît suntem la lecție, sau la o întîlnire, nu scoatem mîncarea să mîncăm dar suntem conștienți că vom mînca la momentul stabilit. Suntem gata să așteptăm ora mesei și apoi vom mînca.

Exact același lucru trebuie să se întîmple cu gîndurile legate de relații sexuale, care vor naște un anumit mod de trăire. Acceptăm atracția fizică, nu ne rușinăm, dar stăpîniți de sine, cumpătați și cu înțelepciune, vom aștepta momentul cel mai potrivit pentru a ne dărui pe sine. Nu privim imagini pornografice pentru a învăța sau a descoperi ceva, acestea numai ne întinează, cele ale firii le cunoaștem și se vor face de la sine. Nu ne îndeletnicim cu gînduri pătimașe și desfrînate, sunt chinuitoare, tulburătoare și dăunătoare.

Nu ne stricăm trupurile prin necurății desfrînate fiindcă ne stimăm pe noi înșine, avem răbdare, înțelepciune și ne dorim o dragoste curată. Relații sexuale înainte de vreme te consumă, îți consumă dragostea, astfel dragostea ta nu va putea să fie fără de pată.

Curățenia trupească, fecioria, este o pregătire excelentă pentru a avea o familie binecuvîntată! Se permit discuții, prietenii, între fete și băieți, dar nu se admit relații trupești pînă la înregistrarea căsătoriei și a Cununiei, adică pînă la formarea familiei. Aspectul curățeniei va păstra mereu sufletul curat, mintea limpede, încrederea în sine și în Dumnezeu, putere de caracter și te vei simți ca Rege al trupului tău.

Iubiți fecioria, ea vă pregătește pentru o viață frumoasă. Fecioria nu vă separă, nu vă marginalizează, nu vă inferiorizează, nu vă aduce rușine, suferință, păcate; fecioria vă aseamănă cu copiii ascultători a lui Dumnezeu!

preot Nicolai Boian,

Președintele Mișcării ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.