Conferință în liceul V. Alecsandri, din or Ungheni: ,,Pregătirea pentru căsătorie ca într-adevăr să fii fericit toată viața”

La data de 10.03.2016, cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, în liceul teoretic V. Alecsandri, din or. Ungheni, a avut loc o conferință pe tema ,,Pregătirea pentru căsătorie ca într-adevăr să fii fericit toată viața”. Tema face parte din tematica începută în anul 2015, dedicată ocrotirii familiei, continuînd și anul acesta ciclul de teme predate tinerilor în mai multe instituţii. Ciclul de activitate a fost inițiat de Preasfințitul PETRU, și este promovat de Mişcarea Eparhială ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și a Familiei Tradiționale”, formată cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, anul acesta.

La acestă conferință au participat clasele X-XII, cărora li s-a vorbit despre virtuțile și valorile care trebuie respectate pentru a avea o familie durabilă și fericită.  Tinerii şi-au completat vocabularul intelectual cu informaţii vitale despre fecioria, dragoste, familie. Cunoașterea reciprocă de personalitate, criterii de alegere a viitorului soț sau soție,  vîrsta pentru căsătorie, ș.a. au fost punctele de reper pe care s-a bazat conferința.

A conferenţiat  Preotul Nicolai Boian, Președintele Mişcării Eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și a Familiei Tradiționale”, din cadrul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni.

Tinerii au rămas impresionaţi, aplaundînd mulţumiţi conferinţa şi aşteptînd preotul şi la alte întîlniri de suflet. O noțiune aparte i-a frapat pe tineri, fapt de care nu toți știau: ,,telegonia”. Telegonia este amprenta primului partener sexual al femeii asupra  copilului, transmiterea unor caracteristici, a primului partener sexual al mamei-copilului. Suntem siguri că tinerii și-au îmbogățit cunoștințele, că mulţi din ei s-au pus pe gînduri, luînd o hotărîre favorabilă vieţii, pentru viitor, gîndindu-se la o decizie corectă, conştientizînd că viitorul le aparţine. Asemenea tinerilor a fost prezentat site-ul mișcării http://www.familiafericita.wordpress.com

Aducem mulţumiri  Direcţiei Liceului pentru buna organizare.

„Când omul se va lămuri de ce se află în lumea asta, îi va fi mai ușor să petreacă în ea. Dacă nu află răspuns, atunci rătăceşte. Iar, după cuvintele Sfântului Ioan Damaschin, rostul și țelul vieții este să dobândim fericirea în această lume, ca să o continuăm în Împărăția cerească, cea veșnică.” Patriarhul PAVLE al Serbiei.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.