Plante tonice. Păstrează sănătatea ușor

TONICUL este un mijloc întrebuințat pentru întărirea organismului. Unul dintre cele mai bune lucruri pentru tonificarea organismului este obisnuirea lui cu un dus rece sau stergerea cu un prosop rece, în fiecare dimineață, urmînd stergerea riguroasă cu un prosop uscat. Se recomandă, pentru început, o dietă pe bază de fructe,care să ajute la eliberarea organismului de toxine. Este întotdeauna bine, desigur, să se administreze plante tonice în perioada de covalescenta după oricare boală sau indispozitie, în posturi dar și în fiecare zi.

Dacă milioane de oameni care lucrează în birouri si care fac intense eforturi intelectuale ar sti cît de bine le pot face plantele acestea, fără să genereze efecte secundare, dăunătoare, ar folosi numaidecit. Pentru mamele si bonele suprasolicitate, cu prea multe îndatoriri gospodărești, cu copii mofturosi si bolnaviciosi, aceste plante s-ar dovedi de asemenea extrem de eficiente. Veți fi surprinși să descoperiți toate valoroasele calități ale acestora.

Tonice speciale pentru Sistemul Nervos .

1. Ghințura este un veritabil tonic pentru sistemul nervos. Acționează atit ca tonic ,cît si ca un puternic mijloc de curățare a tuturor membranelor mucoase din corp.

2. Gura -Lupului este unul din cele mai bune tonice pentru nervi.

3. Răchită -albă supranumită aspirina naturală, de asemenea un tonic eficient .

4. Valeriana administrată de cîteva ori pe parcursul zilei exercită o puternică acțiune asupra sistemului nervos.

5. Vîscul la fel face bine. Împotriva tremurului nervos este bun un amestec în părți egale de cretisoara- de -pădure ,turiță si busuioc -sălbatic.

Tonic pulmonar

Cîte o linguriță de urmatoarele plante- Tătăneasă, unguras-negru, floarea -patului, silnică, iarbă -mare, rădăcină de ghimber, plus o jumătate de linguriță de ardei-roșu. Sunt o multitudine de boli dar o singură sănătatea de aceea trebuie să fim precauții ceea ce mîncăm, cînd si cum dormim, ceea gîndim si nu în ultimul rînd cît de eficient si sanatos ne petrcem timpul.

Sănătate familei Dumneavoastră!

articol pregătit de Augustina Cirisau, elev la Colegiul de Medicină din or. Ungheni

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.