Seminar în liceul A. Pușkin, din or Ungheni: ,,Pregătirea pentru căsătorie ca într-adevăr să fii fericit toată viața”.

La data de 24.03.2016, cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, în liceul teoretic A. Pușkin, din or. Ungheni, a avut loc un seminar  pe tema ,,Pregătirea pentru căsătorie ca într-adevăr să fii fericit toată viața”.

Tema face parte din tematica începută în anul 2015, dedicată ocrotirii familiei, continuînd și anul acesta ciclul de teme predate tinerilor în mai multe instituţii. Ciclul de activitate a fost inițiat de Preasfințitul PETRU, și este promovat de Mişcarea Eparhială ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și a Familiei Tradiționale”, formată cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, anul 2015.

La acest seminar au participat clasele X-XII, în număr în jur de 100 de tineri, cărora li s-a vorbit despre virtuțile și valorile care trebuie respectate pentru a avea o familie durabilă și fericită.  Tinerii şi-au completat vocabularul intelectual cu informaţii vitale despre feciorie, dragoste, familie.

Cunoașterea reciprocă de personalitate, criterii de alegere a viitorului soț sau soție,  vîrsta pentru căsătorie, abstinența de la relații sexuale pînă la căsătorie, înregistrarea căsătoriei, Taina Cununiei, ș.a. au fost punctele de reper pe care s-a bazat conferința.

A susținut seminarul Preotul Nicolai Boian, Președintele Mişcării Eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și a Familiei Tradiționale”, din cadrul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni.

Tinerii au rămas impresionaţi, aplaundînd mulţumiţi conferinţa şi aşteptînd preotul şi la alte întîlniri de suflet. O noțiune nouă pentru ei a fost cea de ,,telegonie”. Telegonia este amprenta primului partener sexual al femeii asupra  copilului, transmiterea unor caracteristici, a primului partener sexual al mamei-copilului.

Suntem siguri că tinerii și-au îmbogățit cunoștințele, că mulţi din ei s-au pus pe gînduri, luînd o hotărîre favorabilă vieţii, pentru viitor, gîndindu-se la o decizie corectă, conştientizînd că viitorul le aparţine. Asemenea tinerilor a fost prezentat site-ul mișcăriihttp://www.familiafericita.wordpress.com

La sfîrșit tinerii au fost invitați de a participa la ,,Marșul pentru Viață”, sîmbătă, 26 martie, la catedrala ,,Sf. Bin. Alexandru Nevski”, din or. Ungheni. Activitatea Luna pentru viață 2016 – Pentru viață, pentru femeie, pentru familie, este  promovată și de Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova.

 Aducem mulţumiri  Direcţiei Liceului pentru buna organizare a seminarului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.