Puterea exemplului de înțelepciune a Sfintei Muceniță Tatiana, ocrotitoare a tinerilor, împărtășit elevilor de la Colegiul de Medicină

În după amiaza zilei de 25 ianuarie, 2017, în ziua prăznuirii Sfintei Mucenițe Fecioară, Tatiana, ocrotitoare a tinerilor, cu binecuvîntarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni și bunăvoința direcției Colegiului de Medicină din or. Ungheni, a fost petrecut un seminar împreună cu tinerii elevi ai colegiului.

Tema seminarului a fost sărbătoarea de astăzi ,,Sfînta Muceniță Tatiana, ocrotitoare a tinerilor. Puterea exemplului”. Protoiereul Nicolai Boian, președintele mășcării eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale” a pus la inima tinerilor, viața sfintei Tatiana și îndemnul ca exemplul ei de înțelepciune să fie retrăit în fiecare faptă.

Sfînta Tatiana a murit mucenicește pentru dragostea de Hristos, rămînînd exemplu mereu actual, pentru toți tinerii, de cumpătare, devotament, credință, înțelepciune, rugăciune  și tinerețe curată.

La sfîrșitul seminarului fiecare tînăr a primit în dar o iconiță cu Sfînta Tatiana, oferită în dar de Mișcarea eparhială ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”.

Tinerii mereu sunt dornici de cuvinte frumoase fiindcă însăși firea omului e dorită de frumos, iar unicul mijloc pentru împărtășire cu Binele și din adevăratul Izvor de sfințenie și frumos este Dumnezeu!

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.