Masă rotundă cu genericul: ,,Evanghelia în viața Familiei”. ,,Evanghelia după Ioan. Istorie. Actualitate. Necesitate”

„Eu nu mă ruşinez de Evanghelia lui Hristos; pentru că ea este putere a lui Dumnezeu spre mântuire tot celui ce crede, întâi iudeului şi de asemenea elinului. Căci în ea dreptatea lui Dumnezeu se descoperă din credinţă spre credinţă, aşa cum este scris: Iar dreptul din credinţă va trăi.” 

(Sfântul Apostol Pavel )

Pe data de 11 august 2016, în biserica cu hramul ,,Sf. M.Mc. Gheorghe” din satul Bravicea, r-nul Călăraşi, cu binecuvîntarea Presafințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a petrecut o masă rotundă cu genericul: ,,Evanghelia în viața Familiei”,  pe tema: ,,Evanghelia după Matei. Istorie. Actualitate. Necesitate”, inițiată de Mișcarea Eparhială ,,Pentru Apărarea și Promovarea Fecioriei, a Vieții și  Familiei Tradiționale”.

La această masă rotundă au participat persoane care activează în diverse domenii, printre care Primarul satului Bravicea, bibliotecara, profesori și tineri. Asemenea cu un mesaj autentic a venit și o Doamnă, care a supravețuit bolii cu ajutorul Cuvîntului Evanghelic. Toți au împărtășit din crezul lor, contribuind unul pentru altul la îmbogățirea duhovnicească, cea care aduce folos în viață, cu adevărat !

Tema a fost discutată în subteme, în ordinea care urmează:

  • Prot.  Rostislav Ţîmbal, paroh al bisericii ,,Sf.M. Mc. Gheorghe” membru al Mișcării Eparhiale ,,Pentru Apărarea și Promovarea Fecioriei, a Vieții și  Familiei Tradiționale”, responsabil raionul Călărași – Evanghelia în viaţa bisericii; Locul Evangheliei în viaţa Bisericii.
  • Zatic Alexei, primarul satului Bravicea – Evanghelia în viața Familiei.
  • Iurcu Serghei, jurist – Istoria scrierii Evangheliei după Ioan.
  • Zatic Angela, bibliotecară – Contextul istoric al Evangheliei după Ioan.
  • Popa Nina, studentă – autorul Evangheliei după Ioan.
  • Juric-Tăvăluc Elena, supravieţuitoare a bolii de leucemie – Cum m-a ajutat pe mine Evanghelia să înving boala? Autenticitatea Evangheliei.
  • Sîrbu Grigore, elev – Timpul scrierii Evangheliei după Ioan.
  • Cogîlniceanu Antonina, învăţătoare – Necesitatea Evangheliei.
  • Zubcu Irina, profesoară – Sfaturile Evangheliei după Ioan adresate familiei.
Evenimentul a avut loc și în contextul anului eparhial tematic, 2016, ,,Sfînta Scriptură-de la citire la fapte”.
Deasemenea la eveniment au fost prezenţi mai mulţi enoriaşi printre care cei mai mulţi, au fost tinerii. Activitatea a fost una binevenită, provocînd să citească cît mai mulți oameni Cuvîntul Evanghelic. Adevărul din cartea Evangheliei aduce vindecare de boli sufletești și trupești, aduce înțelepciune, înțelegere și odihnă sufletului.
Citiți Evanghelia – Vestea cea Bună !

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.