Întâlnire de suflet cu tinerii din satul Cărpineni, r. Hâncești

Cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la invitația protoiereului Nicolai OLĂRAȘU, parohul bisericii ,,Înălțarea Domnului”, din s. Cărpineni, r. Hâncești și cu bunăvoința direcției liceului teoretic ,,Ștefan Holban” din localitate, protoiereul Nicolai BOIAN și protoiereul Petru CIOBANU, au avut o întâlnire de suflet cu aproximativ 200 de elevi ai liceului, din clasele mari.

Un imbold pentru organizarea acestei întâlniri, au fost reacțiile pozitive și impresiile frumoase, atât din partea tinerilor, a profesorilor dar și a preoților, asupra conferinței ,,Tânărul creștin și provocările lumii contemporane”, care s-a desfășurat în data de 31 octombrie, anul curent, în mun. Ungheni.

Activitatea a demarat cu prezentarea Centrului Raional de Tineret din or. Hîncesti. Tinerii au primit invitația de a se implica activ pentru dezvoltarea comunității și a societății.

A urmat prezentarea protoiereul Nicolai BOIAN, președintele mișcării eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei tradiționale”, care a îndemnat tinerii să aleagă toate în viață cu înțelepciune, să iubească cumpătarea, rugăciunea, credința, familia, virtutea. Tinerii au fost de acord că ,,Virtutea împărătească a fecioriei, este fundament de diamant pentru viitoarea familie fericită!” Iar ,,familia fericită se construiește și acest proces se începe cu mult timp înainte de oficializarea ei!”

Protoiereul Petru CIOBANU, paroh al bisericii Adormirea Maicii Domnului”, din or. Nisporeni, profesor la Academia de Teologie Ortodoxă din or. Chișinău, a prezentat tinerilor, gravitatea avortului și consecințele dezastruoase și distructive ale ,,uciderii de prunci”. Aceste rezultate nocive, se abat asupra mamei în primul rând, asupra familiei și asupra societății.

Cu recunoștință, aducem sincere cuvinte de gratitudine pentru posibilitatea organizării acestei conferințe pentru tineri, protoiereului Nicolae OLĂRAȘU, care a venit cu inițiativă și a purtat grijă de buna organizare a activității.

De asemenea, aducem mulțumiri direcției liceului ,,Ștefan Holban”, din s. Cărpineni, r. Hâncești, în special dnei Tamara MACARI, director al liceului, dar și întregului colectiv profesoral, implicat în desfășurarea cu succes a activității.

Credem că, tinerii, care au primit preoții și mesajul acestora cu multă căldură sufletească și disponibilitate, vor pune în practică sfaturile folositoare auzite.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.