Psiholog Ecaterina Boboc: Invitație la confesiune

Cel mai frecvent, noi oamenii, ajungem în instanță ultimă la concepția conștientizată că mai presus de fire există un Creator. El care Dumnezeu fiind, încă nenăscuți știindu-ne rostul, are răspunsurile la toate interferențele lumii acesteia care vin într-un raport de simbioză, de influiență și formare a noastră ca ființe vii. Numiți fiind oameni, apoi, botezându-ne cu prima Taină de după naștere, devenim creștini, iar după considerabile eforturi de asimilare, stocare și valorificare a mostrelor de materie genetică avansată ca conținut și structură, ajungem a deveni personalități.

Oameni mai plini și mai goi ca substanță umană ce luptă pentru un loc sub soare, pe care, în activitatea profesională i-am cunoscut prin prisma noțiunii de zbucium, în diversitatea formelor acestuia. Pe alocuri foarte tăcut și stingher, iar privit dintr-o perspectivă cu alt unghi, acest zbucium e aproape dus spre mutilarea sufletului, doar că în această structură se ajunge prin îndelungă răbdare și dragoste a inițiativei omului de a vorbi și a se dezgoli de secrete, unele foarte comode, iar altele istovitor de tolerat și de cărat prin firul timpului.

Multe femei poartă povara apăsătoare a unei vieți curmate: avortul. Sufletele îmbolnăvite de acest mare păcat suferă. Ele sunt neliniștite. Tulburate. Într-o așteptare necunoscută dar predispusă spre tragic. E o durere care ar dori vindecare.

La primul articol ,,Monologul orfanului nenăscut”, am preferat să rămân în umbra acelui mesaj tulburător, dar acum vreau să zic că mersul la preot, la taina Spovedaniei sau la un psiholog: poate fi ,,o gură de aer” în răsuflarea ce doare, în experiența ce depășește dimensiunea unui suflet luptător dar sihastru în această lume. Povești de viață care motivează să privim dincolo de incomoditate, dincolo de ce vor să vadă și să audă ceilalți… ele pot deveni un popas de a ne oferi timp în a gândi, a raționa și a descoperi soluția înainte de a acționa.

Nu vin cu îndemnul de a inunda cu prezența spațiile cabinetului psihologului. Încerc doar prin intermediul confidențelor din umbră să fiu utilă unor femei căutătoare de răspunsuri… În inima ta sunt toate, acolo le-a răsădit Dumnezeu, flori pentru tine, apropie-te și vezi ce vei descoperi între petale!

                                          Cu stropi de empatie pentru voi, Boboc Ecaterina, psiholog, or. Ungheni

profil facebook: Ecaterina Boboc

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.