,,Femeia este Inima Familiei, deoarece ea pune sămînța dragostei în inima copiilor!” Eseu din concursul ,,Femeia-Inima Familiei!”

Femeia e una din cele mai magnifice făpturi create de Dumnezeu. În zilele de astăzi e aproape cu neputință de a întemeia o familie fericită, ca în vremurile din început. Ca totul să decurgă bine în viața de familie, e foarte necesar, ca cei doi, înainte de căsătorie să-şi păstreze fecioria. Femeia, trebuie de mică să-şi păstreze cu sfințenia fecioria atît trupește, cît şi prin gîndurile sale, (sufleteşte).

Mulți ar crede că femeia e dată pe pămînt, fără a avea un rol anume decît să fie gospodină acasă. Iar bărbații devin persoane renumite în toată lumea. Însă nimeni nu se gîndeşti cum de acel bărbat a devenit așa, fără doar cu dragostea mamei. O mamă care din burtă şi pe perioada creşterii lui pînă a deveni un om mare îl îngrijește, păzește și învață. Tatăl mereu e cu lucrul ca să-şi întrețină familia, iar femeia nu. Ea rămîne acasă cu copii, îi învață de bine. Le dăruiește iubire din inima ei. Ea e răbdătoare, blîndă, frumoasă, iubitoare care îşi învață copilul să se roage, să păstreze cu curăție legile lui Dumnezeu.

Dintru început, Dumnezeu ca un Stăpîn Atotputernic, a făcut femeia din coasta bărbatului său. Şi sunt mulți care cred că menirea femeii este să-i fie roabă bărbatului, dar nu e așa. Femeia a fost dată astfel, ca bărbatul s-o apere și ea să se simtă protejată. În familie pentru a fi o regulă anumită e necesar ca bărbatul să fie capul Familiei, iar femeia să i se supună. Totul trebuie făcut cu dragoste. Femeia se socoate inima familiei, deoarece ea e cea care pune sămînța iubirii și a dragostei în inima copiilor lor. Dînsa e o fiică ordonată, o mamă iubitoare şi în sfîrşit o bunică grijulie. Toate acestea se fac și cu rugăciune. Cel mai important lucru în viața de familie, e ca rugăciunea să fie comună (părinții cu copii împreună).

Ca să întemeiem o familie fericită, soții ar trebui să fie pregătiți și în stare de a-şi ține jurămintele date la Taina Sfintei Cununii. Dacă, acea familie va întîlni multe greutăți în calea de a deveni un exemplu de familie fericită, înseamnă că ei sunt pe calea cea bună. Ei se îndreaptă spre un viitor de care puțini se bucură și au un așa succes. Femeia trebuie să-i fie întru totul fidelă bărbatului şi invers. Ca să fie bine lor și viitorilor lor copii, trebuie să aibă loc abstinența de la relațiile sexuale pe timpul posturilor și zilelor sfinte. Ea este înzestrată cu mai multe lucruri și cu o minte mai ageră ca a bărbatului, însă ea mai e cea care va duce cea mai mare răspundere la Judecata de Apoi.

Femeia trebuie să aibă virtutea de a tăcea, a asculta de bărbatul ei. Dînsă și bărbatul ei, sunt un exemplu pentru copiii lor și mai departe celorlalte generații. Acesta fiind un act de dragoste și eroism – dacă vor reuși să devină – Femeia-Inima Familiei, iar Bărbatul-Capul Familiei, conducînd cu dragoste ,,mica Biserică” și devenind o familie fericită. Cred că pentru a deveni o femeie inima familiei e mult de muncă, însă și răsplata e încă și mai multă de la Dumnezeu!

Cebotari Antonia,

or. Ungheni,

pentru concursul ,,Femeia – Inima Familiei!”

inima mare

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.