Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu!

sfantul-nectarie-240x160Mă numesc Mija Constantin și sunt preot în comuna Crucea, județul Constanța. Ceea ce urmează să citiți este povestea nașterii fiului nostru Nectarie – Emanuel care acum are 8 luni. Am promis Sfântului Nectarie că vom spune această poveste tuturor celor care sunt deznădăjduiți și care nu mai au puterea să creadă în ajutorul lui Dumnezeu și al sfinților. Soția mea, presbitera Mihaela, este cea care a scris povestea.

„Trebuia să-mi vină sorocul să nasc în perioada 3-6 iunie 2008, dar am hotărât împreună cu doamna doctor Belcin Anca de la Spitalul Municipal Medgidia, județul Constanța, să nasc (să-mi facă operația de cezariană – a treia) pe 22 mai. Cu toate acestea, băiețelul meu s-a hotărât să vină pe lume mai devreme cu 9 zile.

În seara zilei de 11 mai, după o duminică liniștită, deodată a început să-mi crească tensiunea (cu toate că nu am avut niciodată probleme cu tensiunea). Eram în săptămâna a 37-a de sarcină. Norocul meu a fost că în casă aveam un tensiometru, iar când soțul meu mi-a luat tensiunea, o aveam 15 cu 10, și așa am hotărât să mergem la spital. Ajunși acolo la 4,30 dimineața, tensiunea mea era 16.

Mi-au fost administrate medicamente, pentru a-mi scădea tensiunea (tensiunea când îmi scădea la 13 cu 8, când îmi creștea la 17-18), însă medicul văzând că organismul meu nu răspunde medicamentelor respective, a hotărât ca marți, 13 mai – tensiunea era 20, să-mi facă operația de cezariană. Totul a fost o minune. Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine și pe copilul meu! Toată sarcina eu și soțul meu am citit acatistul Sfântului Nectarie și ne-am rugat la Maica Domnului.

De ce Sfântul Nectarie a făcut o minune? Pentru că primii doi copii mi-au murit la naștere fără să aibă nimic. Primul a avut 4 kg, iar al doilea 3,5 kg. Amândoi erau băieți, iar doctorul mi-a spus că îl depășește situația. Este cel mai bun doctor din Constanța. Cel puțin la al doilea m-a trimis acasă cu tensiunea 15, să stau liniștită că a doua zi nasc. A doua zi mi-a murit copilul. Cel mai tare m-a durut că nu au fost botezați. Dar Dumnezeu m-a întărit și am încercat și a treia oară, și am reușit.

Am reușit să nasc un băiețel de 3,3 kg. O minune de băiețel, pe care îl cheamă Nectarie, ca pe sfântul lui ocrotitor. Sfântul Nectarie m-a ajutat pentru că era să mor, deoarece prin uterul meu se vedea părul bebelușului. Vă scriu toate acestea, pentru că așa i-am promis sfântului, ca toate mamele care suferă că nu au copii să nu deznădăjduiască. Să se roage la Sfântul Nectarie și sigur le va ajuta.”

(Părintele Constantin și Presbitera Mihaela Mija – județul Constanța)

Din Sfântul Nectarie – Minuni în România, Editura Egumenița 2010, p.26-27

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.