Seminar – Tănărul între biserică și societate

,,Fecioria-virtute îngerească” și ,,Tânărul – între biserica și societate” au fost temele țintă de discuție la seminarul desfășurat pe data de 7 martie în incinta Centrului Ortodox „Ioan Teologul” din localitatea Răciula, r-nul Călărași. Seminarul a fost organizat cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni și a întrunit trei structuri care desfășoară activități în rândul tinerilor și anume: Preot Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni care este și Președintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova, preot Nicolae BOIAN, Președintele Mișcării Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale și ipodiacon Ioan GAJIM, Președintele Sectorului Eparhial Activitate Pastorală Pentru Tineret.

Aici tinerii invitați dar și ceilalți  prezenți s-au delectat cu cele mai frumoase învățături și îndrumări, anume pe aceste teme actuale care îi frământă pe tineri. Unul dintre principalii invitați a fost Ciriarhul nostru Preasfințitul Episcop PETRU, care ne-a onorat cu prezenta și a venit către tineri cu un mesaj aparte, anume să se implice cât pot în activitatea vieții și să se păstreze curați  și smeriți pâna la sfârșitul vieții. Tot el a ținut sa le zică tinerilor că ei sunt viitorul și de ei depinde ziua de mâine, aducându-le diverse pilde și istorioare prin care a arătat importanța tinerilor pentru viitorul apropiat.

Scopul organizării acestei întâlniri a fost în primul rând de a informa tinerii despre unele lucruri care ii frământă, îndrumarea lor spre a urma calea fecioriei, care  dăruiește omului chip îngeresc, dar și sfatul de a frecventa regulat biserica și multe altele.

Țin sa spun ca cei prezenți s-au simțit minunat și mulțumiți ca au pe cineva alături care sa îi învețe și să-i îndrume pe calea cea dreaptă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.