Părintele Patriarh Kirill: „Tinerii să fie credincioși, în pofida tuturor ispitelor, a încercărilor cu care se confruntă astăzi!”

Biserica este chemată să-L mărturisească pe Mântuitorul și ieri, și azi, și mâine și ea face acest lucru nu doar prin rugăciune sau prin oficierea Liturghiei, pentru că viața membrilor Bisericii trebuie să mărturisească clar despre viața Evangheliei.

Și astăzi, mărturisirea lui Hristos, într-o oarecare măsură nu este mai puțin complicată decât aceea din timpul prigoanelor – pentru că omul poate fi îndepărtat de Dumnezeu nu doar cu forța, ci și prin ispite diferite, prin îndreptarea atenției lui de la cer spre pământ, prin atragerea lui spre o direcție contradictorie.

Dar ce ne învață pe noi exemplul martirilor și mărturisitorilor din secolul XX? Să fim credincioși, să nu-L trădăm pe Hristos, să fim împreună cu Hristos. Și la bucurie, și la necaz să chemăm numele Lui cel Sfânt și aceasta va fi cea mai bună amintire despre mărturisitorii și martirii din secolul XX. Să dea Dumnezeu putere și generației noastre și mai ales tineretului. Tinerii să fie credincioși, în pofida tuturor ispitelor, a încercărilor cu care se confruntă astăzi.

doxologia.ro

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.