În Anglia medicii protesteaza contra noilor inițiative de avort

Aproximativ 1500 de medici si studenti care invata la medicina din Marea Britanie si-au expus nemultumirea fata de campania noilor initiative in practica avortului.

“Cerem Asociatiei medicinale din Marea Britanie sa respinga o astfel de initiativa extrema”, – citeaza agentia de stiri Interfax din declaratia medicilor, publicata luni pe site-ul ziarului britanic The Catholic Herald. Dupa cum se asteapta, la sfirsitul lunii iunie, membrii asociatiei mentionate trebue sa aprobe sau sa voteze un document de 53 de pagini, care vine cu o propunere legislativa de a permite avorturile dupa 24 saptamini de sarcina. Potrivit publicatiei, anterior, unul din autorii acestui document, indemna persoanele particulare sa faca avort in caz ca nu sunt de acord cu sexul copilului.

Medicii au subliniat faptul ca daca asociatia respectiva va sustine aceasta initiativa, aceasta ar submina din reputatia sa, si chiar insusi profesia de medic, respectiv va duce la aceea ca avorturile in tara se vor face la orice termen de sarcina si din cauza oricarui motiv. Ei s-au referit la sondajele din anii precedenti, care arata ca majoritatea femeilor sunt pentru limitarea practicii avortului in Marea Britanie.

Ideea de a da friu liber avorturilor a fost criticata si de fostul presedinte al Asociatiei medicilor din Marea Britanie, Sheila Hollins, care a numit aceasta initiativa ca fiind un pas spre introducerea “eutanasiei neintentionate”. In prezent, avorturile in Marea Britanie sunt legale pina la termenul de 24 de saptamini de sarcina, si doar in cazuri exceptionale.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.