,,Femeie, Fii o Perlă pentru Dumnezeu!” Eseu din concursul ,,Femeia – inima familiei!“

   “La începutul tuturor lucrurilor măreţe se află o femeie” 

                                                               (Alphonsede Lamartine)

    Toate comorile ascunse şi nevăzute ale acestui univers nu le găseşti decît într-un suflet de femeie. Din el îți extragi seva vieţii, din el aduni tot ce-i mai preţios, şi în el te vei şi întoarc. Mamă a celor trei universuri, ea îţi dăruieşte nu numai sufletul ci chiar şi viaţa ei. Femeia a fost întodeauna un simbol al frumuseţii, al gingăşiei şi delicateţii.

   Ce este femeia? În primul rând, femeia este mamă, soţie, fiică, prietenă. Femeia este sensibilă, dar totodată puternică. Femeia emană frumuseţe, senzualitate, dragoste. Femeia stă în spatele oricărui om de succes. Femeia trăieşte fiecare sentiment, de multe ori ajungând să sufere.

    După cum spunea Oscar Wilde: ,,Femeile sunt creaturi menite să fie iubite, nu înţelese.” Este dificil să pătrunzi în mintea unei femei, să o înţelegi, la fel cum e dificil unui bărbat să-şi pună inima pe tavă. Această ,,creatură” devine muză pentru artişti, dar nu numai.

    Femeile sunt adevărate eroine, care luptă pentru scopurile lor, care trec prin viaţă cu fruntea sus. Ele adoră să fie respectate şi iubite. Sunt bune prietene şi se sprijină unele pe altele. Sunt mame, care luptă pentru copii lor. Care se sacrifică pentru ei.

   Dumnezeu a creat într-un mod așa de minunat  femeile, încît nu cred că, există femeie care să nu aibă o frumusețe a ei, ceva deosebit. 

Atâta timp cât o femeie este conștientă de frumusețea pe care a pus-o Dumnezeu în ea și face tot ce poate să-și păstreze frumusețea aceasta, ea este ,,mai de preț ca mărgăritarele”, ne spune Biblia în Proverbe 31,10.

Mărgăritarele sau perlele, știm că sunt prețioase și au valoare în ochii oamenilor.

La fel cum mărgăritarul sau perla, se formează în durere și este un proces îndelungat, tot așa frumusețea unei femei de multe ori se păstrează cu durere și procesul durează toată viața. La fel cum o parte din scoicile care au terminat formarea unei perle în momentul când oameni scot perla din scoică ea moare, asemenea femeia dă naștere la copiii prin durere, numai că femeia prin fiecare jertfă a ei, nu moare, dar mai mult, ea devine nemuritoare!

    Chipul Femeii, pe care îl cere Dumnezeu să fim, îl găsim în Biblie, unde Înțeleptul  Solomon spune în Cartea Proverbelor, că Femeia are urmatoarele calități:

Ea este de încredere, este plină de bunătate, harnică, înțeleaptă, curată, temătoare de Dumnezeu.

Secolul XX are alte cerințe de la o femeie, probabil în unele domeni frumusețea exterioară a unei femei este de ajuns, celelalte calități nu sunt necesare. Acest lucru nu este de ajuns pentru a fi un exemplu.

    O femeie este cea care aduce frumosul în casa ei prin felul cum își aranjează casa. Prin felul cum își educă copii, cum transmite frumusețea de a fi femeie fetelor ei. La locul de munca face totul frumos în jurul ei. La  biserică, în societate și în orice loc se află pentru că de asta e femeie să aduc frumosul în lume. Avem atâtea exemple de femei în Biblie (Sara, Abigail, Rut, Rahela, etc )  prin ceea ce au făcut numele lor a rămas scris în Biblie. Noi le putem urma exemplele bune, nimeni nu ne împiedică: doar să vrem. Nu avem nevoie de cine știe ce staruri de cinema, avem ,,eroii” noștri în BIBLIE, și trăind astfel, cu siguranță cineva ne va urma exemplul.

   Referindu-ne la originea femeii şi la poziţia sa în raport cu bărbatul, un citat celebru spune: dacă aceasta ar fi fost creată dintr-o bucată din partea superioară a corpului lui Adam, atunci ea ar fi fost superioară lui; dacă ar fi fost creată dintr-o bucată din piciorul lui Adam, atunci i-ar fi fost inferioară. Însă femeia a fost creată din coasta lui Adam, deci din partea de mijloc a corpului sau tocmai pentru a-i fi egală.

   Femeia este un lucru bun, perfect, creeat de Dumnezeu. Femeia este minunată. Femeia este mereu sensibilă. Femeia este dulce. Femeia este companionul perfect pentru a te odihni. Femeia este plăcută ochiului. Femeia este puternică. Femeia este cea care dă viaţă. Femeia este o specie foarte emotivă. Femeia reprezintă pasiune pentru un bărbat. Femeia este frumoasă. Femeia este soţie. Femeia este prietenă. Femeia stă în spatele oricărui om de succes. Femeia reprezintă confort. Femeia doborâtă poate plânge şi suferi. Femeia care simte dragostea, poate radia de fericire. Toate femeile doresc să radieze de fericire.

Iar femeia care, le are pe toate acestea de mai sus și ca cunună, are frica și dragostea de Dumnezeu, este cea mai frumoasă femeie!

                     Tatiana BOZ, or. Ungheni

pentru concursul ,,Femeia – Inima Familiei!”

,,Așa e mama și a fost bunica”

Așa e mama și a fost Bunica

Așa suntem Femei între Femei

Fără nimic ți nu-nsemnăm nimica

Doar niste Ele cei slujesc pe ei!

Suntem veriga firului de ață

Din fiecare lanț făcut din Doi

E greu cu noi Femeile în viață

Dar e și Imposibil fără Noi!

Ei neglijenți pe cît sunt Ele calme

Ei încurcînd ce Ele limpezesc

Ei numai tălpi Și Ele numai palme

Acesta e destinul Femeiesc!

In fond, ce fac Femeile în lume?

Nimic măreț, nimic impunător,

Schimbîndu-și pentru ei și drum și nume

Pun lucrurile doar la locul lor

Cu atîțea pași cît au făcut prin casă

Și pentru care nici o plată cer!

De-ar fi pornit pe-o cale glorioasă

Ar fi ajuns și dincolo de cer

Ei fac ce fac și tot ce fac se vede

Cînd strică el, repara Ele tot

Și deacea nimeni nu le crede

Cînd calm îmbătrinesc… și nu mai pot!

Așa e Mama și a fost Bunica

Așa și eu la rindul meu voi fi

Ce fac în fond Femeile?- nimica

De cît curat și… uneori Copii!!

A. Paunescu

                                          9d052c8445588c753687f54a4bfbc7ac

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.