,,Vrei să ai o căsătorie fericită ? Pregătește-te !” Seminar în Colegiul Agroindustrial, din or. Ungheni

La data de 23.03.2016, cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, în Colegiul Agroindustrial, din or. Ungheni, a avut loc un seminar pe tema ,,Pregătirea pentru căsătorie ca într-adevăr să fii fericit toată viața”.

La acest seminar au participat peste 50 de tineri,  cărora li s-a vorbit despre virtuțile și valorile care trebuie respectate pentru a avea o familie durabilă și fericită.  Tinerii şi-au completat vocabularul intelectual cu informaţii vitale despre feciorie, dragoste, familie.

Cunoașterea reciprocă de personalitate, criterii de alegere a viitorului soț sau soție,  vîrsta pentru căsătorie, abstinența de la relații sexuale pînă la căsătorie, înregistrarea căsătoriei, Taina Cununiei, ș.a. au fost punctele de reper pe care s-a bazat seminarul.

A vorbit  Preotul Nicolai Boian, Președintele Mişcării Eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și a Familiei Tradiționale”, din cadrul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni.

Suntem siguri că tinerii și-au îmbogățit cunoștințele, că mulţi din ei s-au pus pe gînduri, luînd o hotărîre favorabilă vieţii, pentru viitor, gîndindu-se la o decizie corectă, conştientizînd că viitorul le aparţine. Asemenea tinerilor a fost prezentat site-ul mișcării http://www.familiafericita.wordpress.com

La sfîrșit tinerii au fost invitați de a participa la ,,Marșul pentru Viață”, sîmbătă, 26 martie, la catedrala ,,Sf. Bin. Alexandru Nevski”, din or. Ungheni. Activitatea Luna pentru viață 2016 – Pentru viață, pentru femeie, pentru familie, este  promovată și de Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova.

 Aducem sincere mulţumiri  Direcţiei Colegiului pentru buna organizarea seminarului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.