,,Iubește Femeia ta!” Adresare către bărbați! Eseu din Concursul ,,Femeia -Inima Familiei!”

Iubește Femeia ta, iubește-ți soția! Adresare către bărbați!

Știi, azi sunt tare multe de vorbit, însă cel mai mult se poate vorbi despre tine (a se citi „mine”) și despre drepturile tale (a se citi „mele”). Da, într-adevăr, azi îți vorbesc despre ceva frumos, cu adevărat frumos, ceva ce ține de frumusețea sufletului ei. Cu drag vreau să înșir vre-o două gânduri despre femeie.

Începând cu începutul, aș putea aminti faptul că Bunul Dumnezeu a făcut întâi pe Adam și apoi, din coasta sa, pe Eva–prima femeie. Nu din călcâi – să fie călcată în picioare, că e ființă pe pământ; nici din cap – să înrobească pe bărbat ori să îl conducă; ci din coastă, de lângă inimă, ca să fie iubită; de sub aripă, ca să fie protejată; din coasta dintr-o parte, ca să fie lângă bărbat la bine și la greu…

Mă feresc de cuvântul „egală”… de ce? Simplu: nu poți egala femeia cu bărbatul. Bărbatul are și el frumusețea lui, ceva extraordinar; dar azi vorbesc despre femeie. Nu poți egala femeia cu bărbatul pentru că Hristos e bărbat și ne-a dăruit o cale spre nemurire, dar Tatăl Ceresc a lăsat totuși ca Mântuitorul să vină prin Fecioară, Sfânta Fecioară Maria, Maica Domnului Nostru. Dintre toți oamenii, Sfânta Fecioară e cea mai desăvârșită, mai sus ca toți oamenii și se cuvine să-i dăm slăvire pentru rugăciunile de iertare a păcătoșilor.

Femeia. Iată o ființă unică prin felul ei de a fi; construită pe sentimente și relații, femeia e mereu gata de jertfă și de a se dărui celor care o iubesc. Iubește-o și îți va dărui o căsnicie fericită. Dă-i atenția ta și nu te vei simți niciodată singur sau trist. Fii alături de ea în clipele ei grele și își va aminti mereu de dragostea ta. Îți face de mâncare, te îngrijește, spală hainele, are grijă să nu fii supărat, îngrijește gospodărie și tot ce îi dai în grija ei. Repară, înfrumusețează, înnoiește, face mai bun. Ești ocupat cu grijile tale și cum să întreții familia. Dar ea crește copiii și are mai multe griji ca tine. Iartă, iubește, suferă și… tace o viață întreagă.

Femeile pleacă și lasă părinți, copilărie, casă, prieteni, rude, propriul nume, lasă totul… de dragul tău, prietene care citești. Spune-mi, cum să nu prețuiești persoana aceea pe care Preasfântul și Bunul Dumnezeu a consfințit-o să-ți fie însoțitoare vieții? „Nu e bine ca omul să fie singur”. Și a făcut prima femeie, ca să nu fii trist sau singur.

Vorbeam de dreptul tău. Despre un ,,drept” frumos!Da, este dreptul tău dat de la Dumnezeu să ai o soție, o singură femeie care să te iubească, o singură ființă cu care ai fost în fața preotului și ți-ai dat cuvântul propriu să fii bărbat adevărat. Este dreptul tău ca bărbat să fii iubit, să o iubești, să o aperi, să o ajuți, să o prețuiești. Este dreptul tău să o ții sănătoasă, să o îmbraci, să îi dai toată atenția și dragostea ta. Este dreptul tău să nu uiți că aveți copii sănătoși împreună și că ea îi crește. Să nu uiți!

Nu. Nu vorbesc de obligații. Ca orice creștin, nu poți să te mântuiești puțin. Sau puțin mai mult. Ori te mântuiești și ești cu conștiința curată în fața Lui Dumnezeu, ori nu. Exact la fel cu dreptul de a iubi. Nu poți iubi puțin. Dumnezeu e Iubire și e veșnic, în afara timpului. La fel și tu. Iubești pentru veșnicie o persoană, nu doar puțin și pe urmă nu. Fii bărbat adevărat și iubește sincer, că așa a poruncit Dumnezeu, iar „Cine nu e cu Dumnezeu, e împotriva Lui.”

Măcar din când în când adu-i o floare, dar e de dorit cît mai des, sărut-o când pleci și când vii, spune-i tot ce faci, fii sincer cu ea; fii bărbat. Și de vreme ce tu te vei conduce de Lege, și femeia va asculta de tine. Dumnezeu se va bucura de fericirea voastră, vă va da toate cele de trebuință vieții. Și niciodată nu te vei întreba unde ai greșit sau de ce nu ești fericit.

Lapp Tudor, elev

pentru concursul ,,Femeia – Inima Familiei!”

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.