,,Ziua Familiei fericite. Ziua Fecioriei. Ziua curățeniei trupești și sufletești” la Buțeni, Hîncești

Cu binecuvîntarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni si Nisporeni, pe data de 30 septembrie, în Ziua Sfintelor Vera, Nadejda, Liubovi si a mamei lor Sofia, Preotul Vasile Prepeliță, a organizat o sărbătoare pentru mai mulți enoriași.

În Episcopia de Ungheni și Nisporeni, 30 septembrie este și ,,Ziua Familiei fericite. Ziua Fecioriei. Ziua curățeniei trupești și sufletești”. În acest context, la inițiativa Mișcării eparhiale ,,Pentru apărarea şi promovarea Fecioriei, a Vieţii şi Familiei Tradiţionale”, parohul bisericii ,,Nașterea Maicii Domnului”, din sat. Buțeni, raionul Hîncești, preotul Vasile Prepeliță, împreuna cu copiii școlii duminicale, au vizitat mai multe familii creștine cu mulți copii, dăruindu-le cadouri confecționate de copii la lecțiile de creație, care au loc la biserica periodic, și anume copăcei în vazoane – simbolul familiei trainice și fericite.

Părintele  a binecuvîntat și a oferit în dar pentru fiecare familie, cîte o icoana a Maicii Domnului, ca Ea să fie Rugătoare pentru toți membrii familiei. În același timp, copiii interpretau diverse cîntece bisericești felicitînd pe toți cu sărbătoarea aceasta. Toți au rămas adînc uimiți de grija bisericii și de activitățile făcute de Episcopia de Ungheni și Nisporeni, primind cu drag în casă copiii milostivi și servindu-i din bunătatea casei.

Copiii care au participat cu drag, au învățat un exemplu frumos, cum trebuie să fie o familie adevarată creștină, cu copii mulți, curată sufletește și trupește, așa încît o familie cu mulți copii este o familie binecuîntată de Dumnezeu!

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.