Seminar pe tema familiei pentru tineri, în ziua Sfintelor Mucenițe Vera, Nadejda și Liubovi

În preajma praznicului sfintelor mucenițe Vera, Nădejdea, Liubovi și mama lor Sofia, in incinta Instituției Publice Centrul de Excelență în Construcții din Chișinău, a avut loc o întâlnire de suflet cu elevii grupelor COT 17.09 și CED 18.09 la care a luat parte, cu binecuvîntarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni și părintele Valeriu Badan, preotul paroh al Bisericii ,,Sfinta întocmai cu apostolii Maria Magdalena” din satul Temeleuti, Călărași.

La această activitate unii elevi au făcut cunoscută colegilor  istoria vieții și a sfirsitului mucenicesc a sfintelor, iar preotul a prezentat și a îndemnat tinerii pe această cale a curăției trupești și a rivnei duhovnicești. Tot în cadrul activității a fost prezentate diverse exemple si îndemnuri practice cu privire la aspectul exterior și anume al modului de a se îmbrăca în societate tinerii, la comportamentul acestora în perioada tinereții precum și ispitele, păcatele in care cad tinerii în această perioadă.

Facind trimitere la viață sfintelor a îndemnat pe tineri să conștientizeze scopul vieții acestora, prioritățile și modurile de viețuire in societate. Speram ca saminta plantată in inimile unora sa dea rod spre o tinerețe curată și mai târziu familie fericită!

Mulțumim pe această cale profesoarelor care au organizat acesta activitate și anume preotesei Veronica Badan, diriginta grupei CED 18.09 care activează în instituție și dirigintei grupei COT 17.09, dnei Bodeanu Ludmila, care de multe ori a ținut să semene in discipoli dragostea de frumos care este Dumnezeu.
 
articol semnat de preot Valeriu Badan
 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.