Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni: ,,Femeia creștină este Apostol al Bucuriei!” Mesaj de felicitare de ,,Ziua Femeii Creștine”

Multstimate și dragi Femei: Mame, Bunice, Domnișoare,

În această zi a Învierii, ,,Duminica Femeilor Mironosițe”, cu prilejul Zilei Femeii Creștine, vă aducem cu drag, sincere și cordiale felicitări, urări de bine și de sănătate!

Femeile mironosițe, pe care le prăznuim astăzi, rămîn mereu modele actuale pentru fiecare dintre noi, ca exemple de dragoste față de Dumnezeu! Firave, înfricoșate, s-au arătat mai curajoase ca ucenicii, primele căutîndu-L pe Iisus! Zice părintele Cleopa Ilie: ,,Femei neputincioase eraţi cu firea, dar nu cu mintea şi inima voastră, căci întru nimic nu s-au arătat la voi cele ale neputinţei femeieşti, ci toate isprăvile voastre mai presus de bărbăţia bărbaţilor s-au suit. Cu adevărat la voi s-a împlinit Scriptura, care zice că: Puterea Mea se desăvîrşeşte în slăbiciune (II Corinteni 12, 9)” Astfel, ele au devenit primii martori ai Bucuriei, mărturisind Învierea lui Hristos! Ele și-au însușit dragostea lui Dumnezeu și au răspuns concret acestei iubiri, iar această dragoste (gr.: agapis) le-a dat înțelepciune, putere, credință și nădejde. Atunci cînd omul încearcă să răspundă dragostei dumnezeiești, firea lui se schimbă, mintea se luminează, dispare frica și se naște bucuria.

Mereu frumoasă și sfioasă, credincioasă și grijulie, de-a lungul timpului, femeia rămîne a fi un conductor dar și un catalizator al virtuților. ,,O ce mame au creștinii!” exclama marele filosof păgân Libanius. O femeie creștină este cea mai bună mamă, cea mai iubitoare soție, cea mai ascultătoare fiică, cea mai înțeleaptă bunică și cea mai curată tînără, asta pentru că, toate le raportează la Legea lui Dumnezeu și Dumnezeu întru toate i se face sprijin și ajutor!

Dragostea față de Dumnezeu ne arată și ne călăuzește cum să iubim corect copiii, cum să trăim în pace cu părinții, cum să ne bucurăm de păstrarea virtuții împărătești: fecioria, cum să construim familii fericite, cum să trăim frumos și să mergem pe calea sfințeniei!

,,Curăția trupului, urmată de curăția sufletului, este începutul tuturor faptelor bune și paza de toate faptele cele rele, plasîndu-ne pe drumul iubirii dumnezeiești”, ne spune Sfîntul Clement Alexandrinul iar Sfântul Nifon, ne îndeamnă în felul următor: „Precum un parfum puternic, chiar de este închis într-un vas, îmbălsămează cu mirosul său aerul și desfătează nu numai pe cei ce stau aproape de vas, dar chiar și pe cei de mai departe de el, tot astfel și mireasma curată a sufletelor feciorelnice, curgând afară prin simțuri, prin privire, prin glas și prin toate câte se pot simți, scoate la iveală virtutea lor ascunsă. Copiii mei, să vă păziți comoara curăției neprihănită, ca Domnul să vă iubească și să-Și gătească sălaș în sufletele voastre! Căci într-un vas de necinste, murdar și spart, mirul harului nu va suferi să stea…”

În această frumoasă zi, mă adresez către toate mamele cu mesaj de recunoștință pentru educație, dragoste și grija pe care o oferiți societății! Felicit toate domnișoarele și tinerele și vă doresc să deveniți mame bune. Urmați îndemnul sfinților părinți de a vă păstra fecioria, ca la vremea potrivită, să puteți oferi dragoste neconsumată, curată, integră.

Deasemenea felicit toate Maicile Starețe, monahiile și Preotesele, dorindu-Vă ca Dumnezeu să vă întărească în ,,calea spre Dumnezeu” iar la capătul căii să Vă salute Hristos cu ,,Bucurați-Vă!”

În același timp, vin către toți cu rugăminte fierbinte: în virtutea dragostei: părinții să învețe copiii rugăciunea; mamele să învețe fiicele cumpătarea și sfiala; tinerii să deprindă răbdarea, înțelepciunea și munca, soții să se iubească curat și să fugă de întinăciune, avort, infidelitate și ceartă; femeile să fie purtătoare de cinste și evlavie deoarece numai în acest fel sunt cele mai frumoase! Într-un astfel de context, avem toți, garanția unui viitor fericit!

Multstimate femei creștine, Vă felicităm cu ocazia praznicului luminos de astăzi, dorindu-Vă să aveți mîntuire sufletească, recunoștința celor dragi și binecuvîntarea lui Dumnezeu!

Fie ca Maica Domnului, Preasfînta Născătoare de Dumnezeu, să Vă asculte toate rugăciunile și să mijlocească în fața Bunului Dumnezeu pentru sufletele Dvs!

 

Cu dragoste părintească,

+ PETRU,

EPISCOP DE UNGHENI  ŞI NISPORENI,

Ziua Femeii Creștine, 2018

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.